Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

Το δούλεμα είναι άγριο.. 

Πανηγυρισμοί και ταρατατζούμ απ' άκρη σ' άκρη του ευρωατλαντικού στρατοπέδου ακολούθησαν  την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στο «ξεπάγωμα» του πακέτου «στρατιωτικής βοήθειας» ύψους 95 δισ. δολαρίων για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν.. 


 

Και βεβαίως με τον Μάρτη την ευρωπαϊκή Σουσού να μην λείπει της Σαρακοστής χαιρετίστηκε δεόντως από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Το πακέτο θεωρείται «σωτήριο» από το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση στα πεδία της μάχης. 

Δεν είναι όμως μόνο ο Ζελένσκι που τρίβει τα χέρια του, αλλά και οι μέτοχοι της βιομηχανίας του πολέμου, αφού τα 20 δισ. από τα 60,7 που προορίζονται για την Ουκρανία, δεν θα χρειαστεί καν να αλλάξουν σύνορα: 

Θα δαπανηθούν για την αναπλήρωση των στρατιωτικών αποθεμάτων των ΗΠΑ που εξαντλήθηκαν από την αποστολή όπλων στο Κίεβο. 

Αλλα 14 δισ. θα μεταφερθούν στο «ταμείο βοήθειας προς την Ουκρανία», το οποίο αξιοποιεί το Πεντάγωνο για να αγοράσει απευθείας όπλα για τον ουκρανικό στρατό από αμερικανικές εταιρείες. 

Τα πακέτα «ξεπαγώνουν», λοιπόν, προκειμένου οι κρεατομηχανές του ιμπεριαλιστικού πολέμου (και μαζί τα κέρδη των στρατιωτικών βιομηχανιών) να πάρουν φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: