Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

 Οσονούπω νέος Μάης ; Ξεσηκώθηκαν από τον λήθαργο οι Αμερικανοί Γάλλοι και Ιταλοί φοιτητές στηρίζοντας τα δημόσια Πανεπιστήμια και τη Δημόσια Παιδεία και Υγεία .. Ακούς μ@λ@κα Καλιάνο που με σημαία την μετεωρολογία μπήκες στη βουλή; Τι πρόσφερες εσύ στο κοινωνικό σύνολο; Εμμισθες προγνώσεις; Ε, και ; Κατά την αρχαιότητα και επί πληρωμή τις έκανε το ιερατείο και σύγχρονα οι καφετζούδες της αστρολογίας. 

 ...............


 

Συγκλονίζει η εξέγερση των φοιτητών/τριών σε μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Καταλήψεις και στη Γαλλία. Τεράστιες κινητοποιήσεις στην Αργεντινή υπέρ της δημόσιας παιδείας

Ενας ελπιδοφόρος άνεμος υψώνεται από τις κινητοποιήσεις της νεολαίας. Στις ΗΠΑ, παρά την καταστολή, εξαπλώνονται οι κατασκηνώσεις ελευθερίας και αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που απαιτούν παύση της συνεργασίας των ιδρυμάτων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Γίνεται λόγος για αναβίωση του αντιπολεμικού κινήματος του 1968.

Ήδη ξεκίνησαν καταλήψεις στη Γαλλία, ενώ στην Ιταλία έγιναν μαχητικές φοιτητικές διαδηλώσεις εναντίον των σχέσεων με το Ισραήλ. Κινητοποιήσεις και στην Ελλάδα. Μεγάλη έκταση έχει πάρει το κίνημα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μιλέι για καταστροφικές περικοπές στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: