Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα

       1889 Γεννιέται ο Αδόλφος Χίτλερ. (μη στειρωθείς άφησε πίσω του ορφανά ένα σωρό κουτάβια)

1914 Η Σφαγή του Λάντλοου. Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο της (εξαγώγιμης δημοκρατιας) των ΗΠΑ ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 εργάτες, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής πρόεδρος των απεργών Λούης Τίκας. (στο παρά πέντε θα τους ξυπνούσε αλλά αυτόν τον σκότωσαν νωρίς)

1922 Γεννιέται ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ο ποιητής των ονείρων.. 


1963 Διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Λονδίνο για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα. Η Μπέτυ Αμπατιέλου διαμαρτύρεται έντονα στην βασίλισσα Φρειδερίκη έξω από το ξενοδοχείο «Κλάριτζ». (λεφτά για την παιδεία καί όχι για προίκα στη Σοφία.. τότε αυτά)

1967 Πραγματοποιείται μυστική σύσκεψη στρατηγών, κατά την οποία ο αρχηγός του ΓΕΣ Γρ. Σπαντιδάκης εισηγείται τη διενέργεια πραξικοπήματος.. Με ηγέτη τους  τον άθλιο  ημίτρελο παπαδόπουλο που τον διαδέχθηκε ο μεμφιστοφελής Ιωαννίδης από τα χέρια του οποίου παραδόθηκε αιματηρά η μισή Κύπρος στην Τουρκία για την οποία οι πολιτικοί απόγονοί τους σήμερα τάχα κλαίνε και οδύρονται..Με τους ψηφοφόρους τους συνένοχούς τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: