Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ..

 Με το κεφάλι στον τάκο των αξιολογήσεων οδηγούνται οι νεοδιόριστοι καθηγητές από συμβούλους και και διευθυντές!! Εργολαβικά και κατ' αποκοπή έχουν πάρει το έργο τους οι λακέδες του υπουργείου..

 .....................


 

Παρά τις μέχρι τώρα πιέσεις συμβούλων και διευθυντών, τη σκόπιμη απουσία κάλυψης-επαναπροκήρυξης για 2,5 εβδομάδες από την υποταγμένη πλειοψηφία ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ της ΟΛΜΕ (μέχρι τις ΓΣ προέδρων). 

Να προσθέσουμε και την απουσία στήριξης των συναδέλφων φέτος από την κυρίαρχη πλειοψηφία στο νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου (Εκπαιδευτική Προοπτική/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ) που συμφωνούν με μία «καλή» αξιολόγηση, δεν οργανώνουν τον αγώνα εναντίον της, δε συναινούν σε ενημερώσεις σχολείων από το σύνολο του ΔΣ, δεν περιφρουρούν τις αποφάσεις, διαδίδοντας ψεύδη για τα ποσοστά συμμετοχής, βάζοντας έτσι πλάτη να περάσει η αξιολόγηση. Καταψήφισαν επίσης την απεργία στις 17/4, αφού αρνήθηκαν ακόμη και στάση εργασίας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο εκείνη τη μέρα μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι κάποιοι σύμβουλοι το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί κυριολεκτικά σε κυνήγι κεφαλών, προκειμένου να πιάσουν τους «στόχους» του project της αξιολόγησης, να… βγάλουν το μεροκάματο (στην πλάτη μας) και… «να μη χάσουν τη θέση τους»! Καλούν συναδέλφους νεοδιόριστους –που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια(!)– πιέζοντάς τους να ετοιμάσουν την αξιολόγησή τους, μόλις επανέλθουν στο σχολείο.

Πιέζουν συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα να κάνουν αξιολόγηση σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Παραβιάζουν το εργασιακό ωράριο με επανειλημμένα τηλεφωνήματα ακόμα και στις 10 μ.μ. στο σπίτι, μη σεβόμενοι, ούτε τον προσωπικό και οικογενειακό χρόνο!

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Κανένας αγώνας δε δίνεται με εγγυήσεις! Κρίνεται βήμα-βήμα και η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από τη μαζικότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μας! Να συνεχίσουμε μαζικά τον πολύτιμο αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων! Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί δεν μας φοβίζουν! Μας εξοργίζουν!

*μέλος Αριστερής Παρέμβασης – Συσπείρωσης εκπαιδευτικών Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: