Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΣ ΠΟΡ(Δ)ΟΣΑΛΤΕ ΕΝΤΑΥΘΑ : (ΒΙΝΤΕΟ)

 "Απαντώ είπε διαπρύσιος στην πρόταση μομφής με την αγωνία και το άγχος του ανθρώπου που διερωτάται που πάμε !!!" Και για να τον προστατεύσω στην λογική της συναδελφικής αλληλεγγύης: Είναι καλύτερα Πορδοσάλτε να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία. Θέλεις να μάθεις που ήδη έχουμε πάει; Ιδού : 



*Οι κλινικές (θεομήτωρ λεωφόρος Συγγρού και ακολουθούν άλλες ) έγιναν πεντάστερα ξενοδοχεία με τα χειρουργεία τους μαγειρεία για βραβεία Μισελέν. 

*Τα σχολεία εστιατόρια με πρώτο πιάτο τη γκουρμέ γνώση από τους Πετζετρίκιδες των γκουρμέ κυβερνήσεων.. 

*Η μεταπολιτευτική Ελλάδα βρήκε παρακαταθήκη ενάμιση εκατομμύριο αναλφάβητους που μετεξελίχθηκαν δια μέσου της καθεστωτικής εκπαίδευσης σε εξειδικευμένους αμόρφωτους.. 

*Όταν εισέβαλαν οι ΕΟΚΙΚΟΙ κρατούσαν το ευαγγέλιο του Ελσίνκι κι εμείς την γη μας, αλλά προσευχόμαστε σε αυτό με τα μάτια κλειστά. Μα όταν τ’ ανοίξαμε αυτοί κρατούσαν τη γη μας κι εμείς το ευαγγέλιο.. 

*Η αμετάφραστη «μπέσα» ήταν το άγιο δισκοπότηρο του λαού που ύγραινε αλληλέγγυα τα χείλη των διψασμένων για βοήθεια. Σήμερα και στο όνομα της φυλετικής καθαρότητας τους πνίγει στο Αιγαίο υπό τους θριαμβευτικούς αλαλαγμούς μιας αγέλης φασιστών.. 

*Ο υποδυόμενος τον ιδιώτη ,(idiot = ηλίθιος στην Αγγλική), μεταξύ δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων κατά τον Σόλωνα, ήταν άξιος κολασμού. Σήμερα η οσφυοκαμψία επιβραβεύεται με θέσεις και οφίτσια. 

*Η μεταπολεμική βιομηχανία και η βιοτεχνία ήταν μια εφευρηματική ελλάδα που διαστελλόταν.. Για να συστέλλεται σήμερα εμπορευόμενη γονυπετής στη τουριστική βιομηχανία τσολιαδάκια. Κι όμως : 

Ετούτος δω ο λαός δε γονάτιζε παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος. Σιγά μην τον έχετε ακουστά παλιομαλάκες.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: