Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ

 Συχνά διερωτώμαι αν επί της φαιδράς πορτοκαλέας αναδεικνύονται κανάγιες κυβερνήτες που μας δουλεύουν εν ψυχρώ, ή ηλίθιοι που μας απευθύνονται σοβαρά. 


 

Δεν παρήλθαν ούτε δέκα ημέρες από την έναρξη των απογευματινών χειρουργειων και: Ανοίγοντας η αυλαία εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο δράκος του παραμυθιού. Ποιος είναι αυτός; η βασική καθεστωτική επιδίωξη της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Σύννεφο τρέχει η διαλογή των ασθενών εκ παραλλήλου με το «θεσμικό φακελάκι». Σχεδόν καθημερινές και αλλεπάλληλες είναι  οι καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων στα νοσοκομεία, που επιβεβαιώνουν τη διαλογή ασθενών με βάση την ...τσέπη τους. 

Για να  «εξατμιστεί» ο βασικός κυβερνητικός ισχυρισμός, ότι τάχα κατά τον τρόπο αυτό «ξελαφρώνει» η τεράστια λίστα αναμονής. 

Στο «Αττικόν», για παράδειγμα, τα δύο από τα τρία πρώτα επί πληρωμή χειρουργεία ήταν εκτός λίστας. Μάλιστα, και τα δύο αυτά περιστατικά αφορούσαν ογκολογικούς ασθενείς! Ποιο είναι λοιπόν το «μήνυμα» κυβέρνησης και πρόθυμων «εμπόρων» - διευθυντών κλινικών: Οτι ακόμα και καρκινοπαθείς, αν έχουν να πληρώσουν προηγούνται. Αν δεν έχουν, εγκαταλείπονται στη φυσική επιλογή..

Κατά τα λοιπά:  Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν εισφορές Υγείας, θα πληρώνουν φόρους για τα νοσοκομεία, αλλά θα πρέπει να αγοράζουν και κανένα ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, για να εξασφαλίσουν καμιά προτεραιότητα, αν χρειαστεί να χειρουργηθούν σε κρατικά νοσοκομεία

Ολο αυτό το αίσχος πλασάρεται ως «εκσυγχρονισμός». Το μόνο που ...εκσυγχρονίζεται, όμως, είναι οι «βούτες» που κάνουν τα κάθε λογής κοράκια στην τσέπη του λαού και στην ίδια του τη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: