Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

 Σας ειπα ότι πρόκειται περί σεφερλειάδας μη άξιας κριτικής.. Για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Της αλήθειας. 

Οι άθλιες κραυγές του πανάθλιου Φλωρίδη και οι υστερικές τσιρίδες του γελοίου Μπουμπούκου προετοίμαζαν τον ενταφιασμό της. 


 

Για να έρθει ο απόγονος του Εφιάλτη -- ο Εφιάλτης νούμερο 2--να την ενταφιάσει επισήμως στη βουλή. Υπό το θράσος του 21% του εκλογικού σώματος.Και υπό τα όμματα των συντετριμμένων πρώτου βαθμού συγγενείας του αδικοχαμένου ανθού από τα θεωρεία της Βουλής. 

Με τα συστημικά πλην ΚΚΕ παρακολουθήματα της αντιπολίτευσης που συνήργησαν στο πολιτικό όμως έγκλημα, να επιδίδονται σε κούφιους διαλόγους και άσφαιρα πυρά. 

Γιατί οι μόνοι που εδώ και καιρό επισήμαναν ότι επρόκειτο περί συγκάλυψης της έκρηξης και του μπαζώματος, ήταν οι χαροκαμένοι γονείς.  Που στηρίχθηκαν στις διαπιστώσεις των εμπειρογνωμόνων. 

Κατέστη έτσι ο λόγος του Εφιάλτη μετέωρος και όσοι ξιφουλκούσαν κατ αυτού Δον Κιχώτες. Με Σάντσους τους ακροδεξιούς της (β)Λακωνίας. Και να πανηγυρίζει από το άγριο χάραμα ο Βορίδης περί θριαμβευτικής νίκης του ομοϊδεάτη του αρχηγού του.

Λεπτομέρεια πίσω από την οποία κρύβεται ο διάβολος. Η αξία των ηττημένων προσδιορίζει τον θρίαμβο του νικητή.. 

Και επειδή επρόκειτο περί δωρεάν παράστασης με προσκεκλημένο τον άστεγο λαό, να υπενθυμίσω πως το έργο το έχουμε deja vu. Κατ' επανάληψη. Με διαφορετικούς τίτλους αλλά υπό το ίδιο σκηνικό.

.............. 

 

,

Δεν υπάρχουν σχόλια: