Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΘΕΛΕΙΣ ΥΓΕΙΑ; ΑΝΑΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ

 Ανωνύμου του Έλληνος

Το τσάμπα πέθανε οριστικά στην υγεία! Και μαζί του κινδυνεύουν να πεθάνουν και χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν την ατυχία να ζουν από τον πενιχρό μισθό ή τη σύνταξή τους, όπως με έκπληξη είχε διαπιστώσει ο πρωθυπουργός της χώρας. 


 

Διότι όλοι αυτοί, απλούστατα, δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, ώστε να μην περιμένουν επί μήνες στις λίστες των δωρεάν πρωινών, που έχουν «φρακάρει» από τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ. Ούτε να κλείσουν απογευματινό ραντεβού επί πληρωμή στο δημόσιο νοσοκομείο, μιας και τα πρωινά έχουν επίσης απίστευτα μεγάλες λίστες αναμονής. 

Με βάση τα νέα νομοσχέδια της κυβέρνησης, μάλιστα, ο κοσμάκης θα υποχρεώνεται να πληρώνει και για να κάνει εμβόλιο στο φαρμακείο και για να εκτελεί το παραπεμπτικό που έχει πάρει από το ταμείο του για εξετάσεις σε συμβεβλημένα με το δημόσιο ιδιωτικά κέντρα. 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το αρμόδιο υπουργείο δεν διστάζει να κοροϊδεύει κατάμουτρα εκατομμύρια ανθρώπους, παρουσιάζοντας ως καινοτομία την επιλογή προσωπικού γιατρού επί πληρωμή — λες και μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσε κανείς να πάει σε όποιο γιατρό ήθελε εάν είχε να τον πληρώσει.

Θα ρωτήσει κανείς βεβαίως: Πού πηγαίνουν τα λεφτά από τη βαριά φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι συνεχίζουν να σηκώνουν πολύ μεγαλύτερο βάρος από τις επιχειρήσεις; Τι είναι αυτό που μπορεί να έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την υγεία του λαού, αλλά και από το να μάθουν τα παιδιά του γράμματα; 

Οι απαντήσεις είναι πλέον προφανείς για όλους: Οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου φροντίζουν για το κεφάλαιο. Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, ανατρέποντάς τους με το βλέμμα σε μια άλλη κοινωνία. Απελευθερωμένη και κομμουνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: