Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

 ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ Η ΕΣΗΕΑ

...................

Ματίνα Παπαχριστούδη 

................ 


 

Νέα κατρακύλα στον δημοσιογραφικό κλάδο. Ίσως για πρώτη φορά εκδότης και διευθυντής εφημερίδας κατευθύνουν ανοιχτά εργαζόμενους σε γενική συνέλευση, ώστε να στραφούν δημόσια εναντίον συναδέλφων τους δημοσιογράφων που αποχώρησαν ή απολύθηκαν. Συνέβη στο Documento, όπου τέθηκε έτοιμο ψήφισμα καταδίκης δημοσιογράφων οι οποίοι κατήγγειλαν τις συνθήκες εργασίας στην εφημερίδα. Με την επιστολή τους έκαναν λόγο για εκφοβισμό και αντισυναδελφικές πρακτικές

Ο εκδότης της παραπάνω εφημερίδας στοχοποίησε συγκεκριμένη δημοσιογράφο, προειδοποιώντας για «νομικές ενέργειες» και αμέσως μετά ζήτησε ψήφισμα καταδίκης. Πρόκειται για πρωτοφανή αντιδεοντολογική ενέργεια, πολύ περισσότερο που το περιεχόμενο του ψηφίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικαστικές αίθουσες. Τελικώς, εγκρίθηκε, παρουσία εκδότη και διευθυντή, από 26 εργαζόμενους, 7 κατήγγειλαν τη διαδικασία, 6 ψήφισαν κατά και 10 λευκό. Η αδιαφορία της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι επίσης ενδεικτική της κατρακύλας.

Η συγκεκριμένη πλειοψηφία εκλέχτηκε πάλι στις πρόσφατες εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ και «ενιαίο» ΣΥΡΙΖΑ διατήρησαν τις δυνάμεις τους, καταλαμβάνοντας 4 και 3 έδρες αντίστοιχα. Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι αύξησε σχεδόν κατά 45% την εκλογική της δύναμη, δεν κατάφερε να πάρει έδρα. Στο ΔΣ μετέχουν τρεις ακόμη παρατάξεις που πρόσκεινται πολιτικά σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: