Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

XAΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ..

 ..ΣΑΡΝΩΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

...................

 

Η επανάληψη αν και είναι μητέρα της μάθησης είναι επίσης και αιτία κορεσμού και αηδίας. Από την πρώτη στιγμή με σχεδόν ψυχασθενική εμμονή επέμενα πως: Η Ρωσία και ο Ρωσικός λαός είναι ανίκητοι. Αρκούσε μια ματιά στο παρελθόν (που το βίωσαν με το αίμα τους από τους Ταρτάρους και τους Τούρκους ως τους Γάλλους τους Έλληνες-- του Λευτεράκη του Βενιζέλου -- και τους Γερμανούς) για ν αποκαλυφθεί το μέλλον. Αλλά εγώ ως γνωστό είμαι το μαύρο πρόβατο της δημοσιογραφίας. Μαύρος λύκος είμαι αλλά κρύβετε λόγια.. Μετρήστε τώρα πόσο γυμνοί στρατιωτικά πολιτικά και οικονομικά με την τοποθέτησή μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας, έχουμε μείνει αλλά δεν σας δάγκωσα εγώ..

 .....................

 


Ο πόλεμος της Ουκρανίας γυρίζει υπέρ της Μόσχας καθώς ο δυτικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό παρουσιάζουν επικίνδυνο έλλειμμα.  Στο μεταξύ, η Γερμανία ενισχύει τη δέσμευσή της όσον αφορά τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, παρόλο που τα αποθέματά της είναι σχεδόν άδεια. 

Τα προβλήματα της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας ωχριούν μπροστά στα σοβαρότατα ελλείμματα του ΝΑΤΟ O Μάικ Γκάλαχερ (ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Ουισκόνσιν) πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Κίνα στη Βουλή των Αντιπροσώπων 

 Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Γερμανία αδειάζουν τα πορτοφόλια και τα οπλοστάσιά τους, ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα. 

Την ίδια στιγμή, οι Washington Times, σε άρθρο του Bill Gertz, αναφέρουν ότι ο Μάικ Γκάλαχερ, (ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Ουισκόνσιν) πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Κίνα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σκαρφίστηκε ορισμένες καινοτόμες ιδέες για να βοηθήσει την Ταϊβάν να χρησιμοποιήσει διαφορετικά, απαρχαιωμένα όπλα από το απόθεμα των ΗΠΑ, κυρίως επειδή η απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατη. 

Ο Γκάλαχερ λέει ότι «Τα πρόσφατα πολεμικά παίγνια που προσομοίωσαν τη σύγκρουση της Κίνας με την Ταϊβάν, αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ θα ξέμεναν από βόμβες και πυραύλους ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς σε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την έναρξη της σύγκρουσης», γράφει σε ανάλυσή του ο Stephen Bryen, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, ειδικός στη στρατηγική και την τεχνολογία ασφαλείας). 

Ο Bill Gertz αναφέρει ότι το Πεντάγωνο έχει ένα ανεκτέλεστο συμβόλαιο αγοράς όπλων αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ταϊπέι, λόγω καθυστερήσεων της αμυντικής βιομηχανίας. 

Η Ταϊβάν περιμένει επί του παρόντος 400 πυραύλους και 100 εκτοξευτές Harpoon που ανακοίνωσε το Πεντάγωνο προς πώληση πριν τρία χρόνια και τα οποία ενδέχεται να μην φτάσουν στο νησί μέχρι το 2029. Ελλειψη νεοσυλλέκτων 

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι θα χρειαστούν άλλα πέντε χρόνια (οκτώ χρόνια συνολικά) για την παράδοση πυραύλων Harpoon στην Ταϊβάν. Είναι ακόμη χειρότερη η κατάσταση για άλλα πολεμικά αποθέματα όπως τα πυρομαχικά των 155 και 120 χιλιοστών. 

 Η αδυναμία και τα προβλήματα της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανικής βάσης ωχριούν μπροστά στις σοβαρότατες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ καθώς και οι ΗΠΑ. 

Ο μικρός στρατός της Γερμανίας έχει έλλειψη νεοσυλλέκτων. Οπως οι ΗΠΑ διαθέτει εθελοντική δύναμη, αλλά τα πράγματα εξελίσσονται τόσο άσχημα που η γερμανική κυβέρνηση σκέφτεται κάποιο σύστημα στρατολόγησης. 

Με τη γερμανική κυβέρνηση ήδη να χάνει γρήγορα την πολιτική υποστήριξη, η προσπάθεια να πείσει την Bundestag, το γερμανικό κοινοβούλιο, να ψηφίσει για οποιοδήποτε σύστημα στρατολόγησης θα συνιστούσε πολιτική αυτοκτονία. 

Ο Μπόρις Πιστόριους, υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, κατανοεί το πρόβλημα αλλά δεν έχει λύση που θα μπορούσε να κερδίσει τη λαϊκή υποστήριξη. 

Η πολιτική στη Γερμανία ολισθαίνει προς τα δεξιά, με το AfD, το ακροδεξιό κόμμα, να εξασφαλίζει αυξανόμενη υποστήριξη μεταξύ των ψηφοφόρων. Το AfD δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα της στράτευσης, αλλά είναι ένα εθνικιστικό κόμμα που θα ήθελε να δει την άρση των κυρώσεων στη Ρωσία και δεν υποστηρίζει καμία αμυντική πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκή κλίμακα. 

Αδυναμία υπεράσπισης του έθνους Ο συνολικός αριθμός του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στη Γερμανία μειώθηκε σε 181.383 έως τα τέλη Οκτωβρίου, με χιλιάδες θέσεις να παραμένουν κενές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: