Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ

 Απλή ανάγνωση και όχι ενδελεχής μελέτη της ιστορίας θα επέβαλε το ποια όφειλε να ήταν η τοποθέτησή μας στην σωστή της πλευρά. Στη σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας αναφέρομαι. 

 

Επί του γκοβέρνου όμως και με επιλογή των Ελλήνων -- διατηρώ επιφυλάξεις-- ήταν και εξακολουθεί μέλος της ..Αγίας Οικογενείας. Δηλαδή μια ακόμη δουλάρα της Δύσης κατά την οποία:


 

Στις 21 Αυγούστου, και υπό ενθουσιώδη χειροκροτήματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των Μιντιακών λακέδων, Μητσοτάκης και Ζελένσκι συναντιόνταν γιατί; 

 

 

Για να υπογράψουν ένα «πολεμικό ανακοινωθέν» ανάμεσα στις δυο χώρες, με την Ελλάδα να προσφέρει «εγγυήσεις ασφαλείας» -- ποια η Ελλάδα έναντι τίνων; των Ρώσων!!-- στην Ουκρανία, με βάση τη διακήρυξη του G7 και τις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ που είχαν προηγηθεί. 

Αυτή έμελλε να ήταν και η τελευταία φορά που ακούσαμε από κυβερνητικούς παράγοντες για τη «σωστή πλευρά της Ιστορίας». Πλευρά επί της οποίας θέτει με το όπλο επί σκοπόν μέχρι τέλους  κατά της Ρωσίας. 

Εκτοτε, τα φώτα χαμήλωσαν, οι τόνοι έπεσαν οι ψίθυροι ξεκίνησαν και όλα δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αντιμετωπίζουν πλέον τις εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά τις συντριπτικές ήττες της στα πεδία των μαχών. 

Το «Politico» επί παραδείγματι σημειώνει σε άρθρο του ότι «με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Ευρώπης προς την Ουκρανία να βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, η κυβέρνηση Μπάιντεν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετατοπίζουν αθόρυβα με τις μηχανές τους σβηστές τη θέση τους. Από την υποστήριξη του στόχου της Ουκρανίας για ολοκληρωτική νίκη επί της Ρωσίας, στη βελτίωση της θέσης της σε μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση για τον τερματισμό του πολέμου». 

Παρατηρεί μάλιστα ανακαλύπτοντας το αυτονόητο, ότι μια τέτοια διαπραγμάτευση «πιθανότατα θα σήμαινε παραχώρηση τμημάτων της Ουκρανίας στη Ρωσία». 

Δημοσιεύματα υπάρχουν και για την τύχη του φασιστοΖελένσκι, ο οποίος φαίνεται πως εξάντλησε τον ρόλο του στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας. 

Για ν αποκαλυφθεί ποια ακριβώς ήταν η σωστή πλευρά της ιστορίας πίσω από την οποία κρύφτηκε ο ελεεινός έλληνας πρωθυπουργός. Που είτε είναι βλαξ και δια των πράξεών του ήρε κάθε αμφιβολία είτε γνώριζε και αποσκοπούσε σε προσωπικά οφέλη δια της υποταγής του σε αλλότριες δυνάμεις. Και στις δύο περιπτώσεις οι συνέπειες είναι οι εξής μία: Αγχόνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: