Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ

 Οι Ρώσοι απόκρουσαν μεγάλη επιθεση στο Ντονέσκ καταστρέφονας 21 τεθωρακσμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 16 άρματα μάχης και σκοτώνοντας 250 στρατιώτες θυσία στον Μολώχ των φασιστών..

 .......

 


Κινητικότητα στο μέτωπο του πολέμου αλλά και μυστικότητα στο σκέλος των επιχειρήσεων μετά τη συμπλήρωση 14 μηνών από τη ρωσική εισβολή. 

Τη Δευτέρα, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι απέκρουσε μια «μεγάλη επίθεση» στην περιοχή του Ντονέτσκ και ότι σκότωσε εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούσαν να επαληθευτούν από ανεξάρτητη πηγή. 

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έκαναν κανένα σχόλιο και έχουν τονίσει την ανάγκη για μυστικότητα σχετικά με τις επιχειρήσεις καθώς αυξάνεται η προσδοκία για μια μεγάλη αντεπίθεση Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα δήλωσε ότι η Ουκρανία επιτέθηκε με έξι μηχανοκίνητα και δύο τάγματα τεθωρακισμένων. 

«Το πρωί της 4ης Ιουνίου, ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση μεγάλης κλίμακας σε πέντε τομείς του νότιου Ντονέτσκ», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. 

«Ο στόχος του εχθρού ήταν να διασπάσει την άμυνά μας στον πιο ευάλωτο, κατά τη γνώμη του, τομέα του μετώπου», ανέφερε. 

«Ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του, δεν είχε καμία επιτυχία». 

Το υπουργείο υποστήριξε ότι 250 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 16 άρματα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού και 21 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού καταστράφηκαν. 

Η καθημερινή ενημέρωση από το ουκρανικό γενικό επιτελείο την Κυριακή δεν έκανε καμία αναφορά σε μεγάλη επίθεση στο Ντονέτσκ, αλλά ανέφερε 29 συγκρούσεις στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και 15 αεροπορικές επιδρομές εναντίον εχθρικών στρατευμάτων σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: