Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΜΠΑΜ ΗΚΟΥΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

 Τράπεζες : 

Οι καλές οι κακές και η άσχημη (SVB και Signature)

 


Άρχισαν κιόλας τα όργανα του Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου. Ίδιο, πολυφορεμένο, καταφαγωμένο από τον σκώρο του αχαλίνωτου, παράνομου, ανθρωποφάγου κέρδους κοστουμάκι! Ίδιος, με λίγα εναλλακτικά τσαλιμάκια και ο χορού του θανάτου και της καταστροφής. 

Η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα το είχε «προβλέψει» και πριν στεγνώσει το μελάνι της ξεκίνησαν κιόλας αναγνωριστικές μανούβρες σε χρηματιστήρια κι άλλα σαθρά κέντρα εκτέλεσης καπιταλιστικών απατών-εγκλημάτων. 

Μια και είναι πολύ της μόδας σήμερα η σιδηροδρομική ορολογία, όχι απλώς ετοιμάζονται, αλλά μπήκαν στις γραμμές πιο σκληρά Μνημόνια. Έχει σφυρίξει ο σταθμάρχης. Ο καλός και ικανός, όχι ο άπειρος κομματικός πελάτης! Ταχύτης; 

Πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα και όπου νάναι έρχεται η μοιραία σύγκρουση με τα δικαιώματα και με την ζωή του ευρωπαϊκού όχλου στο μακρότατο τούνελ του ταξικού κώματος, που πάντα τον διακατέχει. 

Ουδεμία πρωτοτυπία! Γιατί άλλωστε; Χαίρε ύπνε ανεξύπνητε! (Μη ξεχνάτε οι χριστιανοί έχουν Χαιρετισμούς)! 

Παρήλθεν το παραμύθι Κορωνοϊός, έβγαλε για πρώτη φορά τόση γερή μπάζα το σύστημα. Πάνω από 13 τρισεκατομμύρια δολάρια ο συνολικός παγκόσμιος τζίρος και την επόμενη διετία θα τρέξουν κάτι… ψιλά! Πήρατε ανάσα από τα φίμωτρα κάνα χρόνο οι πιο τολμηροί και ασυμβίβαστοι! Τα κεφάλια μέσα τώρα στον ντορβά! Έχετε γίνει τσακάλια ηθοποιοί όλοι, γνωρίζετε το σενάριο, έχετε αφομοιώσει τον ρόλο.

Πάντα καταρρέουν, δήθεν απρόοπτα, καναδυό τεράστια πιστωτικά ιδρύματα (SVB και Signature),, κατά προτίμηση στις Η.Π.Α., εκεί εκπορεύονται οι μέγιστες παγκόσμιες κομπίνες! Κακός χαμός και μέγας τρόμος! 

Ο  χάρτινος πύργος του προδιαγεγραμμένου γκρεμίσματος κοστίζει κάτι λιγότερο από 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Πού να δείτε τα μεγάλα κέρδη, πενταπλάσια, εξαπλάσια, που φέρνει στους έξυπνους παίχτες! 

Πρώτη φορά δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια για το καλό του συστήματος; Πρώτη φορά ο άθλιος Καπιταλισμός καταστρέφει παραγωγικές (σε εισαγωγικά ή όχι) δυνάμεις για να ξεθυμάνει, να εκτονώσει την συσσωρευμένη πίεση; Μετά αρχίζουν δηλώσεις, για την διαμόρφωση κλίματος, καλλιέργεια εδάφους. 

Μην ανησυχείτε, τράνταξε η Αμερική αλλά η Ευρώπη είναι ασφαλής! Η Ελλάδα δεν είναι εκτεθειμένη κι έχει πια σταθερή οικονομία! Όπου κι όταν ακούμε τέτοιες μαλακίες, έρχονται γοργά καταστροφή και Μνημόνια.

Περνάνε δυο μέρες για να «σορταριστεί» ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός σάλος, να κάνουν τα κουμάντα οι μεγαλοκαρχαρίες των δισεκατομμυρίων δολαρίων και άλλων υλικών και άυλων νομισματικών μονάδων, να προσανατολιστούν και όλοι οι διαιτητές του νεωστί στημένου παιγνίου και ΜΠΑΜ! άλλη τράπεζα, αυτή την φορά στην γριά πουτάνα Ευρώπη τράπεζα ρίχνει κανόνι. Και μάλιστα στην Ελβετία, στο ασφαλέστερο θησαυροφυλάκιο του Καπιταλισμού. Καμιά πενηνταριά δισ. Ελβετικά φράγκα η ένεση ρευστότητας! 

Εδώ οι τζίροι είναι μικρότεροι, αλλά να τη η κρίση και στην Ευρώπη! Πόσο θα επηρεαστεί η ευρωζώνη, το Δ’ Γερμανικό Ράιχ; Και δος του προβλέψεις μαζί με το σχετικό μανουβράρισμα! Άρχισε και δω το παιχνιδάκι, για να μη μείνουν χωρίς κέρδη οι εξ Αμερικής έγκαιρα «μιλημένοι» καπάτσοι! Θα μείνει έξω η Γκραικυλία; 

Μα πού θα γίνουν φτωχομπινέδικα πειράματα για τον ευρωπαϊκό όχλος; Στο «αθλιέστερο προτεκτοράτο», στο φρικτό πειραματόζωο! Ο της Τράπεζας Ελλάδας καθησυχάζει ότι δεν τρέχει μια, οι τράπεζες της αποικίας δεν είναι εκτεθειμένες στα χρεοκοπημένα πιστωτικά ιδρύματα. Ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι πρέπει να περιμένουμε αλλά δεν χωράει εφησυχασμός! Κανονικά ο καλός και ο κακός βασανιστής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: