Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙΣ

 Ανωνύμου του Έλληνος : 

Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας εμπρός στην ίδρυσή της!!!

 


Επειδή στο ταξικό και επαναστατικό μας μετερίζι δεν λέμε λόγια του αέρα και κάνουμε έρευνα σε βάθος, πριν ανακοινωθεί επισήμως η νέα αμερικανική χρεοκοπίας, κάποιοι κονόμησαν χοντρά! Πρώτα οι πιο δυνατοί παράγοντες από τις δυο τράπεζες των Η.Π.Α. (SVB και Signature), που… πρόλαβαν και μετέφεραν δισεκατομμυριάκια σε άλλες τράπεζες. 

Μάλλον τσίπης ο CEO της Silicon Bank  φέρεται να πούλησε μια βδομάδα πριν την πτώχευση μετοχές αξίας 3.6 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτός αν αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου, ο φερετζές του κολπαδόρου! 

Περιμένετε, τώρα αρχίζουν τα καλά! Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της χρεοκοπίας των αμερικάνικων τραπεζών, χιλιάδες στελέχη και λοιποί κροίσοι άνοιγαν ξαφνικά χιλιάδες λογαριασμούς σε άλλα ιδρύματα. 

Μικρή τράπεζα ονόματι Mercury έκανε σε λίγες ώρες τζίρο πάνω από δυο δισ. δολάρια σε 100.000 λογαριασμούς της! Εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών, BREX-έδρα Σαν Φραντζίσκο-απόκτησε 3.000 νέους λογαριασμούς μα δεν ανακοινώνει το συνολικό ύψος των καταθέσεων, πηγές της Wall Street έκαναν λόγο για πάνω από ενάμισι έως δυο δισεκατομμύρια δολάρια.

Ποιος ο μέγας κερδισμένος στις Η.Π.Α.; 

Η τράπεζα κολοσσός JP Morgan με πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια καταθέσεις! 

Σύμφωνα με το Bloomberg η JP Morgan θα γίνει πολύ πιο μεγάλη καθώς έλαβε δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις μετά την κατάρρευση της SVB, πλην δεν δίνονται ακριβή στοιχεία. 

Άλλη πηγή δήλωσε ότι οι μικρές τράπεζες ανοίγουν εύκολα λογαριασμούς, ακόμα και σε μια ώρα, ενώ οι μεγάλες σαν την JP Morgan είναι πολύ πιο σφικτές και επομένως μετά από μια βδομάδα είναι δυνατό να υπάρχουν στοιχεία για την ροή καταθέσεων στο μέγιστο πιστωτικό ίδρυμα των Η.Π.Α. Υπάρχουν και ακόμα πιο κερδισμένοι! 

Είναι τα κρυπτονομίσματα. 

Η αγορά κρυπτονομισμάτων κέρδισε μόνο την πρώτη μέρα μετά την κατάρρευση πάνω από 70 δισ. δολάρια ξεπερνώντας σε συνολικό τζίρο το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Ο πρωταθλητής και πάλι το Bitcoin, που έβγαλε κέρδη 10% την πρώτη μέρα και έφθασε στην υψηλότερη τιμή του από το καλοκαίρι του 2022, που ήταν πεσμένο, πωλείται πια 26.533 δολάρια από 22.340!

Δεν υπάρχουν σχόλια: