Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ !!

 Νέα εθνική τραγωδία στα σκαριά με την δεξιά να επιβεβαιώνει το μειοδοτικό DNA της, τους Νατοϊκούς να επιμένουν στο "βρείτε τα" και τον Μενέντες ως λαγό..

 


Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση... Μια ακόμα «μυστική» συνάντηση ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση, υπό την εποπτεία της Γερμανίας, μαθαίνεται για δεύτερη φορά από τουρκικές διαρροές. 

Θυμίζουμε ότι το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2020, εν μέσω απειλών για «θερμό» επεισόδιο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, που δεν διέψευσε ποτέ η κυβέρνηση, οι δυο πλευρές κατέληξαν και σε γραπτή δέσμευση για ένα είδος συνυποσχετικού προς τη Χάγη με ανοιχτή ατζέντα. 

Λίγο καιρό μετά, Ελληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι συναντιούνταν στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και συμφωνούσαν σε έναν ΝΑΤΟικό μηχανισμό «αποκλιμάκωσης» στην Ανατ. Μεσόγειο, με «εγγυητές» τους Ευρωατλαντικούς. Τι ακολούθησε; 

Η αναβάθμιση των τουρκικών αμφισβητήσεων, που επικεντρώνουν ολοένα και περισσότερο στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, και η κλιμάκωση των απειλών, που το τελευταίο διάστημα εμπλουτίζονται και με πυραύλους. Ολα αυτά, υπό το ...άγρυπνο βλέμμα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που επαναλαμβάνουν μονότονα τον «αναντικατάστατο ρόλο» Ελλάδας και Τουρκίας στην ιμπεριαλιστική συμμαχία, με κατακλείδα το «βρείτε τα», στο όνομα της «ΝΑΤΟικής συνοχής».

Τι δείχνουν όλα αυτά; 

Οτι οι πολεμικές απειλές είναι η άλλη όψη των ιμπεριαλιστικών παζαριών και τούμπαλιν. Οτι οι «ανοιχτοί δίαυλοι» ή και προσωρινοί συμβιβασμοί στο έδαφος της ΝΑΤΟικής συμμαχίας όχι μόνο δεν «κλείνουν τον κύκλο της έντασης», όπως λένε τα αστικά επιτελεία, αλλά ανοίγουν νέα κεφάλαια στον «φαύλο κύκλο» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 

Και ότι το γκριζάρισμα κυριαρχικών δικαιωμάτων έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπως και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που αγωνιούν για την «ατλαντική συνοχή» και διεκδικούν αναβαθμισμένους ρόλους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: