Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΦΑΣΙΣΤΟΖΕΛΕΝΣΚΙΝ -- ΜΠΑΪΝΤΕΝ

 Νέο βήμα κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία αλλά και νέο βήμα προς τον πυρηνικό όλεθρο..

 


 Νέο βήμα κλιμάκωσης και μεγαλύτερης εμπλοκής των ΗΠΑ στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία και στην Ανατολική Ευρώπη αποτελεί η χθεσινή επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Β. Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον, όπου είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν και συμβούλους Ασφαλείας των ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια είχε προγραμματιστεί να απευθυνθεί στο Κογκρέσο.

Ηδη πριν προσγειωθεί ο Ζελένκσι στις ΗΠΑ ο Λευκός Οίκος είχε προαναγγείλει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, ύψους 1,85 δισ. δολαρίων, με «ποιοτικά άλματα» στην αμερικανική στήριξη.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει μία συστοιχία πυραύλων αεράμυνας «Patriot», δίνοντας «σημαντική ώθηση» στις ικανότητες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και κιτ που μετατρέπουν τα πυρά των μαχητικών αεροσκαφών σε «έξυπνες βόμβες» ακριβείας.

Περιλαμβάνονται επίσης πρόσθετα πυρομαχικά για τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS, βλήματα ακρίβειας για το πυροβολικό και πολλά ακόμα πυρομαχικά, διάφορα στρατιωτικά οχήματα (HMMWVs) και φορτηγά κ.ά.

Με το νέο πακέτο, το συνολικό ύψος της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο φτάνει τα 21,9 δισ. δολάρια από την αρχή της διακυβέρνησης Μπάιντεν και περίπου 21,2 δισ. δολάρια από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Οι παραδόσεις όπλων συνεχίζονται, η γκάμα των παρεχόμενων όπλων επεκτείνεται. Ολα αυτά οδηγούν σε επιδείνωση της σύγκρουσης και δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό για την Ουκρανία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμ. Πεσκόφ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ.

«300 μέρες πέρασαν από τη βάρβαρη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο Μπάιντεν υποδεχόμενος τον Ουκρανό Πρόεδρο, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί και οι «σύμμαχοί» τους - στην Ευρώπη, η Ιαπωνία κ.ά. - στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, μετά από διευρυμένη σύσκεψη στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοινώθηκαν νέοι, σύγχρονοι διηπειρωτικοί πύραυλοι που θα τεθούν σύντομα σε υπηρεσία, διατήρηση της ετοιμότητας των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, αύξηση του αριθμού των Ενόπλων Δυνάμεων και μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στα δυτικά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: