Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΤΩΝ ΤΥΨΕΩΝ

 

 Εξαιρετική ευκαιρία για την τοποθέτησή τους απέναντι στα διεθνή ζητήματα η ενημέρωση των κομμάτων από τον υπουργό Εξωτερικών την Παρασκευή. 

Εξαιρετική ευκαιρία όχι για όλους όμως. Ο Σύριζα επί παραδείγματι την έπιασε από τα μαλλιά ενώ γνώριζε πως αυτή φορούσε περούκα. 


 

Καταφύγαμε σε ενδελεχή μελέτη της δήλωσης του Συριζαίου εκπροσώπου και δεν χρειάστηκε παρά μια καρφίτσα για να σκάσει η φούσκα..

Λέξη  για τις επικίνδυνες αποφάσεις που πήρε το ΝΑΤΟ κατά την πρόσφατη Σύνοδο στη Μαδρίτη. Για τον τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξαν ποτέ οι 300.000 ΝΑΤΟικοί που θα αναπτυχθούν σε ετοιμοπόλεμες θέσεις. Θα πρόκειται ίσως για σχολικές εκδρομές

Ούτε ένας χαρακτηρισμός για την αναβάθμιση των Ομάδων Μάχης που ακροβολίζονται στα σύνορα με τη Ρωσία. Θεωρεί ίσως πως πρόκειται περί επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους παγκόσμιους γεωγράφους.

Όσο για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ με δύο ακόμα χώρες, που κάνει πιο επιθετική την ιμπεριαλιστική συμμαχία και πιο επικίνδυνο το μέλλον για τους λαούς της περιοχής, τι να πει. Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών αποτελεί ..."σοσιαλιστική" δοξασία !!

Και εν τέλει η αλλαγή του στρατηγικού δόγματος απέναντι στη Ρωσία, που φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας πιο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης δεν είναι τίποτα πλέον της φυσικής συνέπειας και συνέχειας των Ναγκασάκι και Χιροσίμα και των ναπάλμ κατά των Βιετκόγκ και ελλήνων ανταρτών

Εγώ ένα μόνον θα επισημάνω στον Κατρούγκαλο: Πως η μνήμη είναι γειτόνισσα των τύψεων αλλά για να το ξέρεις θα πρέπει να έχεις σκαρφαλώσει στα ελληνικά βουνά κοιτώντας κατάματα τους κατακτητές..


Δεν υπάρχουν σχόλια: