Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Οι ΗΠΑ γονατίζουν την άθλια Ευρώπη

 Τερατώδης συμφωνία αγοράς υγροποιημένου αερίου υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα της Wall Street. Έρχονται μέτρα εφιαλτικά για τους Ευρωπαϊκούς λαούς και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.. Ο οικονομικός φασισμός διευρύνεται..

 


Συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών για την παράδοση 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ΕΕ, η οποία ενδέχεται να αντικαταστήσει το ένα τρίτο της ετήσιας προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ε.Ε., ανακοίνωσαν σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν και ο Αμερικανός πρόεδρος. 

 «Η διατλαντική εταιρική σχέση είναι ισχυρότερη, πιο στοχευμένη και πιο ενωμένη από ποτέ. Και είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε ενάντια στον κτηνώδη πόλεμο της Ρωσίας. Αυτός ο πόλεμος θα είναι μια στρατηγική αποτυχία για τον Πούτιν», δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. 

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τη Ρωσία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω πρόσθετων προμηθειών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου. 

Η δέσμευση των ΗΠΑ να παράσχουν στην Ε.Ε. επιπλέον 15 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου φέτος είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θα αντικαταστήσει την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου που λαμβάνουμε σήμερα από τη Ρωσία», τόνισε. 

 Όπως είπε, η Ευρώπη θα εργαστεί για να εξασφαλίσει σταθερή ζήτηση για πρόσθετο αμερικανικό ΥΦΑ τουλάχιστον μέχρι το 2030. Στοχεύουμε σε περίπου 50 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως. «Επειδή πρέπει να διασφαλίσουμε τις προμήθειές μας όχι μόνο για τον επόμενο χειμώνα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια». 

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η υποδομή που χρησιμοποιούμε σήμερα για το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρό υδρογόνο στο μέλλον. Αυτή η συνεργασία δείχνει τη δύναμη των δημοκρατιών μας», κατέληξε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: