Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΩΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ;

 Ταυτοπροσωπία ελέγχοντος και ελεγχόμενου. Ιδιώτες θα ελέγχουν τα έργα ιδιωτών !! Ανενεργό το ελεγκτικό συνέδριο. Κράτος Ευρωπαϊκή αποικία αλλά η Ελλάδα είναι μία και είναι ..Ελληνική.

 


▸Πυρετώδεις προετοιμασίες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει της ψήφισης την Παρασκευή 30 Ιουλίου του νομοσχεδίου που θα περιέχει την έγκριση του σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης. 

Πρόκειται ίσως για το πλέον σημαντικό νομοθέτημα που θα ψηφίσει φέτος η κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό επιλέγεται άλλωστε μια ημερομηνία στην καρδιά του καλοκαιριού ώστε να «περάσουν στα ψιλά» οι διατάξεις του.

Το νομοθέτημα θα περιέχει το σχέδιο που εγκρίθηκε από το Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα και η κυβέρνηση αποκαλεί Ελλάδα 2.0. Ουσιαστικά πρόκειται για την εφαρμογή των κατευθύνσεων της επιτροπής Πισσαρίδη, που αφορά όλα τα πεδία άσκησης πολιτικής: Από την οικονομία, τα εργασιακά και την τοπική αυτοδιοικηση έως την εκπαίδευση, την ενέργεια και τον πολιτισμό. 

Τα κοινοτικά κονδύλια αναμένεται να χρηματοδοτήσουν έργα στην κατεύθυνση της περεταίρω ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων που έως τώρα έχει τον κύριο λόγο το δημόσιο. Επίσης «ζεστό χρήμα» θα «πέσει» σε συγκεκριμένες επενδύσεις που θα επιλέγονται με διαδικασίες fast track. 

Για τον λόγο αυτό ο αρμόδιος υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκη προανήγγειλε ρυθμίσεις για την έγκριση των επενδυτικών σχεδίων με κρατική συμμετοχή που θα «προσπερνούν» τον οικονομικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ιδιώτες “κομάντος” για ειδικές αποστολές στο δημόσιο!  

Ανάμεσα στις κυβερνητικές προτεραιότητες και η δημιουργία ειδικού ιδιωτικού σώματος στο δημόσιο που θα επιβλέπει το να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα έργα. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα είναι λιγότεροι από 100 και «θα δουλέψουν σαν “κομάντος” όπου έχουμε ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης Θεόδωρος Σκυλακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: