Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΟΕΓΝΕ -- ΕΙΝΑΠ

 Πολλά ψέματα ακούσαμε ας πούμε και καμιά αλήθεια.. Για τους αρνητές των εσταυρωμένων και τους θεληματικούς της σιωπηρής υποταγής..

 


 
Καμία στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό δεν υπήρξε. Καμία προσπάθεια να απαντηθούν ερωτηματικά, να ξεπεραστούν δισταγμοί»: 
 
Τα παραπάνω σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σχετικά με την κυβερνητική τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. 
 
Και σημειώνει ότι αντίθετα με τα παραπάνω είχαμε «κυβερνητικές παλινωδίες, ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης, επιστημονικοφανή "επιχειρήματα" κυβερνητικών παραγόντων που εμφανίζονται ως "έγκριτοι επιστήμονες" για να δικαιολογούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις, η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς. Αυτές είναι οι αιτίες για τους φόβους και τις επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές ή ανορθολογιστές. Αυτά ρίχνουν νερό στον μύλο του ανορθολογισμού, των θεωριών συνωμοσίας, βολικό αντίπαλο της κυβέρνησης για να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες».

Η ΟΕΝΓΕ τονίζει ακόμα ότι η κυβέρνηση «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της ακόμα και τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για "εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς, με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων"».

Ενδεικτικά είναι και τα παρακάτω στοιχεία που δίνει η ΟΕΝΓΕ, κατεδαφίζοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης:

«Ολοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως και η πλειοψηφία του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν ανοσία επειδή έχουν νοσήσει. Τα ποσοστά είναι υψηλότερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αδιάψευστο κριτήριο το γεγονός ότι πριν τον εμβολιασμό, έως τον Φεβρουάριο του 2021 θρηνούσαμε δεκάδες συναδέλφους υγειονομικούς όλων των κλάδων. Αρρώστησαν και έχασαν τη ζωή τους από COVID-19, κάνοντας τη δουλειά τους. Μετά τον Φεβρουάριο του 2021 δεν έχουμε καταγράψει σχεδόν καμία απώλεια».

Οπότε, όπως εξηγεί η ΟΕΝΓΕ, «σκόπιμα σήκωσαν επικοινωνιακό "κουρνιαχτό" δυσφήμισης, για να έρθουν στη συνέχεια να νομοθετήσουν την υποχρεωτικότητα. Με την επίκληση της δημόσιας υγείας, την οποία η ίδια η κυβέρνηση εκθέτει σε κίνδυνο, και με πρόσχημα τον αναγκαίο εμβολιασμό, που η ίδια υπονομεύει, φέρνουν τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για απλήρωτη δουλειά, περικοπές μισθών και απολύσεις».

«Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Δεν είναι προϊόν εξαγοράς, συναλλαγής, ούτε μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων. Ο καθολικός, σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις, μαζικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της πανδημίας», ξεκαθαρίζει επίσης η Ομοσπονδία και σημειώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει τον εμβολιασμό «σαν δούρειο ίππο για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας δεν θα σας αφήσουμε να το μετατρέψετε σε όπλο για να χτυπήσετε τα δικαιώματά μας».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί σε συνέχιση της πάλης ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων. Ενάντια στην ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, για να είναι η Υγεία κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», διαμηνύει η ΟΕΝΓΕ και απαιτεί:

  • Να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης. «Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου».
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.
  • Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.
  • Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες, και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.
  • Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της ΠΦΥ.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΜ.
  • Εκτεταμένη ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση.
Υπέρ της καθολικότητας, όχι υπέρ της υποχρεωτικότητας και η ΕΙΝΑΠ

Η ΕΙΝΑΠ τάσσεται υπέρ της καθολικότητας του εμβολιασμού και όχι υπέρ της υποχρεωτικότητας, παρουσιάζοντας στοιχεία που ξηλώνουν το κυβερνητικό άλλοθι: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι εμβολιασμένοι κατά 94,3% (οι υπόλοιποι έχουν ανοσία λόγω νόσησης από τον ιό), ενώ το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό πάνω από 80%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: