Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

 Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κυρίως οι εμπρησμοί. Στη Σταμάτα επί παραδείγματι γιατί ως αυτόπτης μάρτυς των υπερπροσπαθειών πυρόσβεσης το διεστραμμένο μου μυαλό πήγε στο πολιτικό περιεχόμενο της φωτιάς. 

Που λίγο αργότερα επιβεβαίωσε εκείνος ο σαχλαμπούχλας ο Πορδοσάλτε. «Ας ασφαλίσουν τα σπίτια τους» δήλωσε από τηλεοράσεως και μερικοί του επιτέθηκαν επιπολαίως. Γιατί εν δικαίω βρισκόταν. 

 

 

 

Η Σταμάτα είναι το τελευταίο σύνορο προ της Εκάλης και της Κηφισιάς και είναι τοις πάσι γνωστό ποιοι εστεμμένοι του χρήματος κατοικούν εκεί. Όσο εκτιμάται το χρυσοποίκιλτο σαλόνι τους – εντός του οποίου συντάσσονται τα φονικά νομοσχέδια των πάσης αποχρώσεως φιλελέδων-- κοστίζει ένα τεσσάρι στο Χαλάνδρι. 

Πρόκειται περί του πυρήνα της πολιτικής που ασκείται. 

Δεν έμεινα έτσι έκπληκτος από την πληθώρα των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων που εναλλάσσονταν με ταχύτητα μυδραλιοβόλου για την κατάσβεσή της. Προείχε η προστασία των δικών τους παιδιών. 

Αν επί παραδείγματι είχε αρπάξει το όρος Αιγάλεω στις παρυφές του οποίου κείται η ομώνυμη συνοικία θα είχε τώρα γίνει παρανάλωμα του πυρός. Αναλώσιμοι είναι οι ιθαγενείς της. 

Όμως τόσο ο Πορδοσάλτε (καλά αυτός είναι ηλίθιος) όσο και οι αρχές γιατί δεν προβληματίστηκαν σε σχέση με τρία στοιχεία; Ποια; 

Πρώτον ο χρόνος της εκδήλωσής της. 

Δεύτερον η ένταση του ανέμου και το κυριότερο. Η κατεύθυνσή του. Πήρε από την πρώτη στιγμή γραμμή για τα ανακτορικά γκέτο της ολιγαρχίας. Κάτι που αναντίρρητα αποκαλύπτει σχέδιο. 

Όχι πως με κόφτει αν καίγονταν ζωντανοί.. 

Εδώ έκαψαν έναν ολόκληρο λαό δια των μνημονίων και δια βοής (ναι σε όλα) στη βουλή. Αλλά θα ήθελα να τεθούν πρωτίστως ενώπιον του φυσικού τους δικαστή με την φιγούρα από κάθε αυτόχειρα στα έδρανα των ενόρκων. 

Ν’ ακούσουν τις οιμωγές των ζωντανών να τους τρυπούν τ’ αυτιά και τις ερινύες να τους αποφλοιώνουν από κάθε άλλοθι ή πρόσχημα. 

Επομένως:  μπορεί να είμαστε δημιουργήματα της τύχης και της αναγκαιότητας αλλά στη περίπτωση αυτή μου φαίνεται πως η τύχη δεν μέτρησε. Μονάχα η αναγκαιότητα.Και όστις κατάλαβε κατάλαβε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: