Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; ΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!

 Έξι αιώνες σκλάβοι, 400 χρόνια στους
Οθωμανούς, 200 σε Ευρωπαίους-Αμερικάνους.

 

 Ανωνύμου του Έλληνος

Αληθινά δυσκολεύομαι να καταλάβω τί ακριβώς γιορτάζετε φέτος! Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821… Μα έγινε ποτέ στον τόπο αυτόν επανάσταση; Με ποιες κινητήριες δυνάμεις, ποιον χαρισματικό ηγέτη,  ποια επαναστατικά αποτελέσματα; 

Με ποια κριτήρια, επιστημονικά, κοινωνικά και ιδεολογικά η ηρωική μα ηττημένη, προδομένη εθνικοαπελευθερωτική, άκρως προβληματική, εξέγερση λογίζεται ως επανάσταση; 

Προσφιλέστατο άθλημα στην Γκραικυλία να βαυκαλίζεται ο όχλος με κούφια πατριδολάγνο αφιόνι, μεγαλειώδη εθνικιστικά ψέματα εκ των υστέρων κατασκευασμένα. Φαντασιώσεις προς εσωτερική κατανάλωση, υπνωτικά μην τυχόν και διαταραχτεί το αιώνιο ταξικό κώμα. «Κι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»-κατά την λαϊκή σοφία, «όμφακες εισίν»-κατά τον αισώπειο μύθο! Απότοκα της τοιουτοτρόπως διεξαχθείσας «Επανάστασης» του 1821.

Εκ του αποτελέσματος όλα κρίνονται. Το πολύπλευρα διαστρεβλωμένο 1821 τερατογέννησε το διαχρονικό πειραματόζωο, την αποικία Γκραικυλία! Τα ξένα αφεντικά ούτε στιγμή δεν έχασαν από τα μάτια την εξέλιξη της κατά τεκμήριο αυθόρμητης, εν πολλοίς ανοργάνωτης, να μοιάζει με επανάσταση, εξέγερσης, το αντιλαμβάνονταν ή όχι οι πρωταγωνιστές. 

Ήταν πίσω από κάθε γεγονός, όπως δείχνει η Ιστορία και όχι οι έωλες (προσοχή αγράμματοι κομματάρχες: σημαίνει μπαγιάτικος) κατόπιν εορτής προθέσεις! Έφτιαξαν με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου ένα «κράτος φάντασμα»-κατά Κάρολο Μαρξ. «Αθλιέστερο προτεκτοράτο»- το ονόμασε η Ελένη Βλάχου. «Το φρικτότατο πειραματόζωο»-κατά τον γράφοντα Ηλία Βολιότη-Καπετανάκη.

Διόλου αμελητέα η πολιτιστική καταστροφή, που φέρνει η «επανάσταση» του 1821. Αυτός ο ένδοξος τόπος, που κατάντησε αποικία Γκραικυλία με την βία και συνενοχή του απεκόπη από την μήτρα του, την μάνα του πολιτισμού Ανατολή, έγινε άθλιο δουλικό της βάρβαρης Δύσης. 

Ήταν από τα όμορφα πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Ανατολής με δυτικούς Βανδάλους κι ως πόρνη δεκάρικου ζητιανεύει πολιτιστικά ράκη και εσχάτως σκουπίδια από δυτικά σκουλήκια. Τί έφερε η «επανάσταση»; Μόνο αλλαγή κατακτητή! 

Έξι αιώνες σκλάβοι, 400 χρόνια στους Οθωμανούς, 200 σε Ευρωπαίους-Αμερικάνους. Τα λέμε ωμά, κυνικά: Τηρουμένων των ιστορικών συνθηκών, αναλογιών και συγκυριών, σε συνάρτηση με το επίπεδο εξέλιξης της ανθρωπότητας η σκλαβιά των Δυτικών είναι τρισχειρότερη από των Τούρκων. Καίρια διαφορά, δυστυχώς για την Γκραικυλία: Τώρα τα δεσμά είναι αόρατα ή μεταξωτά, η σκλαβιά ραφιναρισμένη και ο όχλος τα θεωρεί πια καθημερινή ρουτίνα, είναι στο πολιτιστικό του DNA!

 

Ποιος ηγήθηκε της «επανάστασης»; Ο φαντασιόπληκτος Δ. Υψηλάντης ή ο Κολοκοτρώνης και άλλοι οπλαρχηγοί, που όταν δεν κοίταζαν το προσωπικό ή της ομάδας όφελος, τους τύλιξαν οι ξένοι σε μια κόλλα χαρτί, όσους δεν  σκότωσαν (Γ. Καραϊσκάκη), φυλάκισαν, ή έκαναν διακοναραίους; 

Ελληνική επανάσταση στην Μολδοβλαχία υπό την αφανή προτροπή και το άγρυπνο μάτι του Τσάρου (αποδοκιμασία) και των Οθωμανών (καταστολή), η οποία μεταφυτεύθηκε στην Γκραικυλία; Μέγα καλαμπούρι, τραγωδία διαρκείας! 

Οι άνθρωποι ήταν αληθινά πρωτοπόροι στην εξαγωγή επανάστασης! Πρόλαβαν κατά έναν αιώνα τον Τρότσκι και κατά ενάμισι τον Τσε Γκεβάρα! Διαβάστε ιστορικές πηγές και όχι  σχολικούς πανηγυρικούς. Τα λέει με τον τρόπο του  Σπυρίδων Τρικούπης. Αυτόπτης ιστορικός του 1821. Και το 50% ν’ αληθεύει απ’ όσα εξιστορεί, δεν μένει τίποτα από τους έωλους μύθους της επανάστασης της παλιγγενεσίας «και άλλα ηχηρά παρόμοια»….

Το 1821 είναι εναρκτήριο, όχι μοναδικό, πείραμα των ξένων επιβητόρων για το τί θα προκύψει από την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ποιος θα πάρει το φιλέτο; Μην ξεχνάτε ότι το φάντασμα-πειραματόζωο φτιάχτηκε όταν όλα ήταν χαμένα (και καμένα) από χέρι, αρκεί να συνέχιζαν  ο αιμοβόρος Ιμπραήμ και τα στίφη του. 

Παντοειδή πειράματα συνεχίζονται και διευρύνονται μέχρι σήμερα. Τα 600 έτη σκλαβιάς, λοιπόν, γιορτάζετε φέτος εν μέσω Α’ Παγκοσμίου Βιοχημικού πολέμου του Καπιταλισμού κατά της ανθρωπότητας με κωδικό όνομα COVID-19; Κι εδώ πειραματόζωο. 

Ένα χρόνο κοινωνία νεκροταφείο, εφτασφράγιστη αεροστεγώς (κυριολεκτικά με τα βρωμερά φίμωτρα, σύγχρονες «σβάστικες») κι ένα φάλτσο ακορντεόν να παίζει φρικτά δίκην βιολιτζή του Νταχάου. Έχω κι άλλες δυο, επί του πιεστηρίου αποδείξεις για την μεγάλη «επανάσταση». Όχι δεν ανοίξανε, έστω με αυστηρά μέτρα σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία, βιβλιοπωλεία, πολιτισμός! Τί άνοιξε το ξενόδουλο σύστημα; Κομμωτήρια και νυχάδικα! Να βάφονται και να φτιάχνονται οι πάσης φύσεως πουτάνες, όπως αρμόζει σε κάθε τριτοκοσμικό μπουρδέλο!!

Πανηγυρίζουν τα βοθροκάναλα του Κούλη και της εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.): Δέκα εκατομμύρια rapid test(ταχεία δοκιμαστήρια, βάρβαροι!), θα παίρνεις και θα το κάνεις στο σπίτι σου. Μπορεί να μην έχουν γιατρούς, νοσοκομεία, προσωπικό, Μ.Ε.Θ. αλλά με ένα κουτάκι από το φαρμακείο της γειτονιάς σου…. 

«Εδώ δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη»! Σου κρύβουν ότι τα νέα δοκιμαστήρια ουδεμία σχέση έχουν με μοριακά κι άλλα, που  γίνονταν ως χθες. Είναι καινούριο πράμα,  θα φέρει νέα δισεκατομμύρια κέρδη στα φαρμακευτικά μονοπώλια, αλλά χρειάζονται πιστοποίηση. «Στου Κασίδα το κεφάλι»; 

Πειραματόζωο Γκραικυλία!  

Πάρτε κόσμε την σκόνη, που γιατρεύει  από την τριχόπτωση μέχρι τον καρκίνο και την ελαττωματική στύση-όπως διαλαλούσαν περιφερόμενοι κομπογιαννίτες… Σήμερα οι κομπογιαννίτες βαφτίζονται ΕΙΔΙΚΟΙ (λοιμωξιολόγοι, σεισμολόγοι, πνευμονολόγοι και άλλα φρούτα). Τα σύγχρονα Ες-Ες. Τάχα μελετούν και προτείνουν τα πρέποντα στην εξουσία. Είναι τα δουλικά της, με το αζημίωτο, χτίζουν καριέρες και  πολυκατοικίες.

Ποιος συναισθάνεται την διαχρονικότητα των λόγων του Δ. Γούναρη, που φώναζε στον Γ. Θεοτόκη στην Βουλή του 1903: «Ερρέτω το κράτος αυτό. Τοιούτο το κράτος θα ήτο εμπαιγμός της ιστορίας»; Μετά από 26 χρόνια ο Γιώργος Θεοτοκάς: «Τί συμβολή προσφέρουμε στις μεγάλες προσπάθειες, που καταβάλλονται γύρω μας; Τίποτα»! («Μούσα Πολύτροπος», εκδόσεις Μετρονόμος). Για αυτό γιορτάζετε, αντί να κλαίμε γοερώς και πρωτίστως αντί να ξεσηκωθούμε να στείλουμε στο διάβολο τους ξένους κατακτητές και τα ντόπια τσιράκια τους; Αντί να ξαναηχήσει, αυτήν την φορά νικηφόρα: «Ελευθερία ή Θάνατος»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: