Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΖΥΓΙ

 Ήμουν απολύτως βέβαιος.. Πως η απεργός Μαρίνα Βήχου θα λοιδορείτο απ' αυτούς που την επαγγελματική κοινωνική και πολιτική ηθική βάζουν στο ζύγι..
Γιατί ποτέ δεν έμαθαν πως τα λουλούδια των πολιτικών αγώνων δεν τα μετρούν. Τα μυρίζουν. Φύσει αδύνατον γι αυτούς. Γιατί η μύτη τους έχει εθιστεί στα πολιτικά σκατά. Και ξερνούν από το στόμα όχι ότι αλέθει ο νους αλλά το έντερό τους. Οι συμβολισμοί γι αυτούς όλους που δυστυχώς δεν έχω χώρο στ' αρχίδια μου για να τους γράψω, είναι η αμετάφραστη γραμμική Α. Κοιτάζουν έτσι την Μαρίνα ως φύλαρχοι της Κεντρικής Αφρικής που τους εξηγούν την σημειωτική του Ουμπέρτο Έκο. Ή την δωδεκάδελτο της  Γόρτυνος και το δίκαιο του Χαμουραμπί. Έννοιες όπως συναδελφικότητα, αλληλεγγύη, συμπαράταξη, αδελφοσύνη, αντιπροσωπεύουν για τα δημοσιογραφικά τσόλια των copypaste κυβερνητικών ανακοινώσεων,  ότι έγραψε ο Πλίνιος: Δεν ξέρεις κάτι αν είναι αν δεν ήξερες πως αυτό έπρεπε να είναι..Εμετός. Παραθέτω έτσι το κείμενο διαμαρτυρίας της Μαρίνας ως έχει: Που απευθύνεται αποκλειστικά σ' εκείνους που οι πολιτικές κεραίες και ευαισθησίες τους είναι ακόμη εν ισχύ..

 

Μαρίνα Βήχου

Επειδή συνάδελφοι βλέπω ότι κωλύεστε να εκδώσετε μια ανακοίνωση - απάντηση σχετικά με τα 5 αιτήματα εκδημοκρατισμού της τοπίου ενημέρωσης που σας εξέθεσα, μπορώ να σας προτείνω κάποιες πιθανές εκδοχές ανακοινώσεων... 

 1) Η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέτασε τα αιτήματα που έθεσε η συνάδελφος και τα απορρίπτει συλλήβδην, μη έχοντα καμία σχέση με την τρέχουσα πραγματικότητα, πόσω μάλλον που η συνάδελφος επέλεξε την "εκβιαστική" μέθοδο της απεργίας πείνας για να τα διεκδικήσει. 

2) Η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέτασε τα αιτήματα που έθεσε η συνάδελφος απεργος πείνας και ενώ τα εγκρίνει στο σύνολό τους, λόγω της χρήσης "εκβιαστικής" μεθόδου τα απορρίπτει και στο σύνολο τους. 

3) Η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέτασε τα αιτήματα που έθεσε η συναδελφος απεργος πείνας και εγκρίνει (τυχαίος αριθμός) 1 και 3 και απορρίπτει τα υπόλοιπα. Εδώ οι συνδυασμοί θα μπορούσαν να είναι άπειροι. Κατόπιν όλων αυτών το παρόν υπό μορφή δελτίου τύπου θα πρέπει να δημοσιευθεί ακέραιο στο ΑΠΕ και την ΕΡΤ μετά βέβαια από την έγκριση του Πρωθυπουργικού Μεγάρου. Είδατε πόσο καλές είναι οι προθέσεις μου, μέχρι και δελτία τύπου σας βοηθω να συντάξετε. 

Βέβαια ξεχάστηκα...θα πρέπει να μην λησμονήσετε να αναφέρετε τα ονόματα των μελών της πλειοψηφίας που συμφώνησαν στο σχετικό δελτίο τύπου...και μην μου πείτε ότι είναι ήσσονος σημασίας. Για σας ίσως...για πολλούς άλλους όμως όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: