Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΤΑ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΑ

 ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ!!


Η αναφορά στο πανεπιστήμιο Κρήτης όπου ένας εκπρόσωπός του ο καθηγητής της Ιατρικής σχολής Νεκτάριος Ταβερναράκης εξελέγη ομόφωνα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας! Αν για σας μπορεί να είναι έκπληξη για μένα όχι. Η Βιοατρική της Κρήτης είναι εδώ και χρόνια μια από τις κορυφαίες σχολές της υφηλίου όπως και η ορθοπεδική των Ιωαννίνων με επικεφαλής την ομάδα Σουμάκου και του Αλέξανδρου Μπερή. Και το γνωρίζω γιατί πρώτου βαθμού συγγενείας μου πρόσωπο έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του εκεί και μου έχει μιλήσει γι αυτή.Συγχαρητήρια στον καθηγητή..




ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ, ΟΜΟΦΩΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ! 

Ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης εξελέγη ομόφωνα στη θέση του Αντιπροέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC). 

Όπως σημειώνεται στη συγχαρητήρια ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, "ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι ο πρώτος και ο μοναδικός Έλληνας που εκλέγεται Αντιπρόεδρος του ERC, έχοντας διανύσει μια λαμπρή επιστημονική και διοικητική πορεία, με ουσιαστική συμβολή στην επιστημονική έρευνα αιχμής και με σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της αριστείας και της καινοτομίας. Θεωρούμε εξαιρετική τύχη και τιμή για το Πανεπιστήμιο μας την τόσο δημιουργική διαδρομή του Καθηγητή μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία." 

Ο κ. Ταβερναράκης θα αναλάβει τα νέα του υψηλά καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2021 ως επικεφαλής των δράσεων του ERC στον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών. Η ύψιστη αυτή διάκριση αποτελεί τιμή και για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, που παρά την κρίση, την χρόνια υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή του, αλλά και παρά τη συνεχή δυσφήμηση που υφίσταται, παράγει θαυμαστά αποτελέσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: