Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ

 ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ -- ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!


Είναι πολλά τα τρις σου λέω Άρη !! Και μεταξύ μας μήπως θυμάστε δυο τρεις καθηγητές των πολυτελών πανεπιστημίων της δύσης που προανήγγειλαν ως σύγχρονοι Τειρεσίες από τον Μάρτη πως εμβόλιο θα υπάρξει αλλά όχι πριν από το Φθινόπωρο; Συχνά οι γελωτοποιοί αποδεικνύονται προφήτες αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Όποιος ελέγχει την τεχνογνωσία ελέγχει και τη ζωή.. Περαστικά σας..

 

Νέες προσδοκίες για την αμερικανική και ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία, με τις ΗΠΑ και την ΕΕ να έχουν επενδύσει τρισεκατομμύρια στην ανάπτυξη εμβολίων, έδωσε η προχτεσινή ανακοίνωση δύο φαρμακευτικών εταιρειών, της αμερικανικής «Pfizer» και της γερμανικής «BioNTech», ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης δοκιμών η αποτελεσματικότητα του πειραματικού εμβολίου τους στην πρόληψη της Covid-19 κυμαίνεται στο 90%, με μέτριες έως ήπιες παρενέργειες.

Παράλληλα συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 51 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1,271 εκατ. θανάτους.

Το προαναφερθέν εμβόλιο είναι ένα από τα 11 που βρίσκονται αυτήν την περίοδο στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών, ενώ κορυφώνεται ο ανταγωνισμός ιμπεριαλιστικών κρατών και φαρμακευτικών ομίλων για τη «μοιρασιά» των αγορών.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ανακοίνωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους σύντομα για έως και 300 εκατ. δόσεις», αφού υπάρχει ήδη σχετικά προσυμφωνία.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προπαραγγείλει ήδη 100 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο των «Pfizer» και «BioNTech» - ανάμεσα σε άλλα - και αν αποδειχθεί η ασφάλειά του θα υποβληθεί αίτημα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων - Φαρμάκων (FDA) για πιστοποίηση και άδεια, ώστε να διατεθεί άμεσα στην αγορά.

Μερίδιο στην «πίτα» διεκδικεί και η γερμανική εταιρεία παγκόσμιων μεταφορών «Deutsche Post AG», δηλώνοντας κατάλληλα προετοιμασμένη να διανείμει εμβόλια κατά της Covid-19 σε περισσότερους από 180 προορισμούς παγκοσμίως και ότι βρίσκεται σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνήσεις για τις λεπτομέρειες, όπως η μεταφορά των σκευασμάτων σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ανεστάλη η τρίτη φάση κλινικής δοκιμής του κινεζικού εμβολίου «CoronaVac» της εταιρείας «Sinovac Biotech» στη Βραζιλία, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Υγειονομικής Επαγρύπνησης της χώρας (ANVISA), ενώ αναφέρεται θάνατος εθελοντή στις 29 Οκτώβρη. Στη Βραζιλία υπάρχει έντονη αντιπαράθεση για την προμήθεια ενός εμβολίου. Το ινστιτούτο ιατρικής έρευνας «Butantan», που συντονίζει την κλινική μελέτη στη χώρα, εξέφρασε «κατάπληξη» για την απόφαση της ANVISA, κάνοντας λόγο για «θάνατο που δεν σχετιζόταν με το εμβόλιο».

Είναι ενδεικτικό ότι ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, αναφέρεται στο υποψήφιο εμβόλιο της «Sinovac» αποκαλώντας το σκεύασμα «απ' αυτήν την άλλη χώρα», ενώ προωθεί το υποψήφιο εμβόλιο της βρετανικής «AstraZeneca» με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τον περασμένο μήνα ο Μπολσονάρο ακύρωσε συμβόλαιο για την αγορά 46 εκατ. δόσεων του κινεζικού εμβολίου, που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας. Ακολούθως, τη Δευτέρα ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο ανακοίνωσε ότι οι πρώτες 120.000 δόσεις του «CoronaVac» θα φτάσουν στην Πολιτεία στις 20 Νοέμβρη. Η Πολιτεία σύναψε συμφωνία με τη «Sinovac» για αγορά 46 εκατ. δόσεων συνολικά (6 εκατ. θα παραχθούν στην Κίνα, οι υπόλοιπες στη Βραζιλία).

Η ινδονησιακή δημόσια φαρμακευτική επιχείρηση «Bio Farma» διαβεβαίωσε ότι η τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του «CoronaVac» στην Ινδονησία συνεχίζεται και «εκτυλίσσεται ομαλά». Το «CoronaVac» δοκιμάζεται επίσης στην Τουρκία.

Η μαζική παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου, που ανέπτυξε το επιστημονικό κέντρο «Τσουμακόφ» και εγκρίθηκε στη Ρωσία τον Οκτώβρη, ενδέχεται να ξεκινήσει στις αρχές Φλεβάρη, δήλωσε χτες ο γενικός διευθυντής του κέντρου. Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα καταγραφούν στα τέλη Δεκέμβρη. Επίσης, σύμβουλος του ρωσικού υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο «Sputnik-V», με βάση τα πρώτα δεδομένα, είναι αποτελεσματικό πάνω από 90% και αναμένεται να πάρει σύντομα άδεια.

Τέλος, η αμερικανική FDA έδωσε άδεια για επείγουσα χρήση της πειραματικής θεραπείας αντισωμάτων της εταιρείας «Eli Lilly and Co». Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η θεραπεία (bamlanivimab) μείωσε την ανάγκη νοσηλείας ή παραμονής σε θαλάμους ΜΕΘ για τους ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, οι οποίοι διέτρεχαν μεγάλο κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: