Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ




"Οι δύο λαοί γνωρίζουν το τίμημα μιας τέτοιας σύγκρουσης", προσθέτει επιχειρώντας να διευρύνει το πολιτικό σχίσμα στη σχέση λαών και ηγεσίας.. Σύμφωνοι.. Αλλά και ο δικός σου λαός γνωρίζει πως πλέον ο τουρκικός στρατός δεν αντιπαρατάσσεται ενώπιον διαλυμένων χωρών αλλά σε οργανωμένες στρατιωτικές μηχανές; 




Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο συντηρεί με σημερινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην Κερασούντα δυναμίτισε την ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο.


Η Ελλάδα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο αντί να στρατιωτικοποιεί τα νησιά 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως «η χώρα μας που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή και κανένας δεν θα μπορέσει να την εγκλωβίσει στον κόλπο της Αττάλειας».

Ακόμη, υποστήριξε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την πειρατεία και τη ληστεία στην Μεσόγειο και το Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας διεμήνυσε πως το Oruç Reis συνεχίζει τις σεισμικές ερευνητικές του δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα, και εξέφρασε την ελπίδα του να λάβει και άλλα ευχάριστα νέα. Αναλυτικότερα, ο κ. Ερντογάν σημείωσε:

«Φέτος περιμένουμε καλά νέα από τις θάλασσές μας. Η ανακάλυψη 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα έδειξε την ικανότητα του υποβρύχιου μας».

 «Είναι πειρατεία η προσπάθεια της Ελλάδας για στρατικοποίηση» «Άπληστοι και ανίκανοι οι ηγέτες Ελλάδας και της Γαλλίας» Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τούρκος Πρόεδρος χτες έστρεψε τα πυρά του εναντίον της Ελλάδας και της Γαλλίας αφού χαρακτήρισε «άπληστους και ανίκανους» τους ηγέτες των δύο κρατών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του διεθνούς δικαίου «Ο ελληνικός λαός δέχεται τι μπορεί να του συμβεί εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής.

«Ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να δίνουμε μάρτυρες.Το ερώτημα είναι το εξής: αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και [στη Μέση Ανατολή] είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;» δήλωσε ο Ερντογάν.

 «Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία και μέλλον συνεχίζεται και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι εισβολείς με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν έναν αιώνα.

Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα για ανεξαρτησία, παρά τη φτώχεια και τη στέρηση, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις στη “Γαλάζια Πατρίδα”» τόνισε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: