Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ Τ ΑΥΤΙΑ ..


 
Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΛΕΞΗ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΟΒΑΡΤΙΣ




Διπλά έκθετος αποδείχθηκε τις τελευταίες μέρες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση Novartis.


Σε πρώτη φάση αποκάλυψε (μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky) το όνομα του ατόμου που φέρεται να είναι ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης, ξεχνώντας ότι πριν από λίγες μέρες κατηγορούσε τον Παύλο Πολάκη ότι έβγαλε στη δημοσιότητα το όνομα του Νίκου Μανιαδάκη.

Στη συνέχεια βέβαια είπε ότι το όνομα ήταν γνωστό και ότι το είχε «φωτογραφίσει» ουσιαστικά δημοσίευμα της ιστοσελίδας zougla.gr εδώ κι έναν χρόνο. Σε δεύτερη φάση, και μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», ανέφερε ότι συνομιλούσε με τον Νίκο Μανιαδάκη και πως ο τελευταίος τον ενημέρωνε για τις πιέσεις που δεχόταν από εισαγγελείς να ομολογήσει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.

Είναι απορίας άξιον πώς ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε τέτοιου είδους επαφή με έναν βασικό μάρτυρα της υπόθεσης Novartis από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος μάρτυρας στις καταθέσεις του έχει αναφερθεί και στο πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη. Δεν το λέμε επειδή μας κάνει εντύπωση, αντιθέτως, μια τέτοια εξέλιξη μοιάζει εντελώς φυσιολογική, ωστόσο καταρρίπτεται το αφήγημα της νομιμότητας που επικαλείται τόσες μέρες, τόσο η Ν.Δ. όσο και ο κ. Γεωργιάδης περί κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, κινδύνου θεσμικής εκτροπής κ.λπ.

Επίσης, ένα ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι γιατί ο συνήθως λαλίστατος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν ξεσήκωσε τον κόσμο όταν έμαθε (κατά δήλωσή του στα «Παραπολιτικά» από την Παρασκευή πριν από την Πρωτοχρονιά ότι τον στοχοποιούσαν οι εισαγγελείς (σύμφωνα με όσα του μετέφερε ο κ. Μανιαδάκης) και δεν βγήκε να καταγγείλει δημόσια αυτές τις μεθοδεύσεις; Αν μη τι άλλο, αυτή η μαρτυρία θα εξυπηρετούσε τέλεια τα όσα διατυμπανίζει από τότε που άρχισε αυτή η υπόθεση, περί σκευωρίας κ.λπ.

Υπενθυμίζεται πως όλα αυτά ο κ. Μανιαδάκης τα κατήγγειλε δημόσια μέρες αργότερα, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και αφού προηγουμένως του ασκήθηκε κατηγορία για παθητική δωροδοκία και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Αναρωτιέται εύλογα κανείς: Αν δεν είχε ασκηθεί δίωξη στον κ. Μανιαδάκη και είχε φύγει στο εξωτερικό, θα υπήρχε αυτό το αφήγημα περί πιέσεων εις βάρος του;

 Ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε επίσης να ενημερώσει πως ο κ. Μανιαδάκης θα καταθέσει αγωγή εναντίον των άλλων δύο προστατευόμενων μαρτύρων για όσα έχουν καταθέσει εναντίον του. Επίσης ανέφερε ότι η αγωγή του εις βάρος του κ. Μανιαδάκη ισχύει και ότι ο καθηγητής της ΕΣΔΥ θα κληθεί να καταθέσει ποιος τον έβαλε να πει όσα είπε στις καταθέσεις του για τον ίδιο.

Δήλωση

Την ίδια ώρα, το άτομο που φέρεται από δημοσιεύματα να είναι ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας, ο φαρμακοποιός και πρώην στέλεχος της Novartis Hellas, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, με ανακοίνωσή του διέψευσε πως είναι μάρτυρας στην υπόθεση. Σχετικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που με εμπλέκουν με την υπόθεση Novartis έχω να δηλώσω τα εξής:

Ουδέποτε συναίνεσα στη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της ιδιωτικής μου συζήτησης με το δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή της ιστοσελίδας newpost.gr. Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης.

Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ - ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα

ΕΦΣΥΝ Δημήτρης Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: