Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ !!



 Έκοψαν ετσι το κοινωνικό μέρισμα και από συνταξιούχους !! Η λεηλασία των ξομάχων της εργασίας εξακολουθεί υπό διάφορα προσχήματα.. Με τους δράστες της πειρατείας όχι μονον ατιμώρητους αλλά και οιωνί υποψηφιους Μεσσίες !!




Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το «κοινωνικό μέρισμα », τα εφάπαξ ψίχουλα «διαχείρισης» της ακραίας φτώχειας που μοίρασε και φέτος η κυβέρνηση, και αρκετοί δικαιούχοι, μεταξύ αυτών και συνταξιούχοι, μείναν να κοιτούν τα μηδενικά στο βιβλιάριο τραπέζης, αφού τα λεφτά δε φτάσανε!!!

Πετσοκομμένο γαρ το ποσό που διατέθηκε άρα έπρεπε να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων και έτσι το σύστημα (εφαρμογή) «απέρριπτε» δικαιούχους για τυπικούς λόγους ταυτοποίησης. Υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία υπερήλικα συνταξιούχου που πέρσι έλαβε το ποσό του μερίσματος, φέτος (και αφού ταυτοποιήθηκε από τα ΚΕΠ) το σύστημα απέρριψε την αίτηση.

 Και δεν είναι η μόνη περίπτωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 31 Δεκεμβρίου 250 πολίτες επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία της ΗΔΗΚΑ στη Λυκούργου 10 και διαμαρτυρήθηκαν ότι ενώ ήταν δικαιούχοι του μερίσματος, τελικά κόπηκαν. Η προσέλευση στα γραφεία της ΗΔΙΚΑ συνεχίστηκε και μετά την πρωτοχρονιά από πολίτες που θεωρούν ότι πληρούσαν τα κριτήρια για το μέρισμα και τελικά απορρίφτηκαν.

Πρέπει να ερευνηθεί ο αριθμός των δικαιούχων που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και απορρίφτηκαν για κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Πχ αν η τράπεζα της οποίας ο δικαιούχος είχε δηλώσει το ΙΒΑΝ λογαριασμού να μην είχε ταυτοποιήσει κάποιο στοιχείο του, όπως η αλλαγή του αριθμού ταυτότητας ή του ΑΦΜ.

Τέτοιες ελλείψεις δεν υπήρξαν εμπόδια στην περσινή διάθεση του μερίσματος τη στιγμή που είχε καταχωρηθεί το σωστό ΙΒΑΝ. Και αφού γίνει η έρευνα να ανοίξει για λίγες μέρες εκ νέου η πλατφόρμα για να αποκατασταθεί η αδικία. Είναι άνθρωποι που είχαν προϋπολογίσει το συγκεκριμένο ποσό για να καλύψουν τρέχουσες αυξημένες ανάγκες.

Εκτός κι αν η κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση να διαθέσει κάποια πρόσθετα κονδύλια, που δεν της βγαίνουν με βάση τις δεσμεύσεις της στους θεσμούς (βλέπε πλεονάσματα και διάθεση του περισσεύματος) αλλά και γιατί όπως φαίνεται αγνοεί την έκταση της φτώχειας που δημιούργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: