Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΜΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ


 Έρευνες σε άδειο σπίτι αφού ο Μανιαδάκης συσκεύασε αλά Χριστοφοράκος την οικογένειά του και δραπέτευε στην αλλοδαπή.. Δικαστές που ανακαλύπτουν πως ο Πολάκης υποσκάπτει το δικαιϊκό σύστημα της χώρας.. (αυτό που κρατά εκτός στενής τους δολοφόνους ακροδεξιούς και τιμωρεί την καθαρίστρια με δέκα χρόνια φυλακή για τη πλαστογράφηση μιας τάξης του απολυτηρίου. Το άλλο με τον δικαιϊκό Τοτό το ξέρουν οι δικαστές; ) Προφανώς ασφαλής ο Μανιαδάκης από την έλλειψη στοιχείων παίζει και πολιτικά παιχνίδια αποκαλύπτοντας τάχα πως πιέστηκε ν αποκαλύψει τις βρωμιές Στουρνάρα Σαμαρά και Γεωργιάδη ωσάν η Νοβάρτις που καταδιώκεται παγκοσμίως να είναι μια Αγία Εταιρία που επί της Γραικυλίας συναλλασσόταν με Οσίους πολιτικούς!! Ρε άντε στο διάβολο όλοι σας γιατί τα πήρα πρωί πρωί..




Νέος «καβγάς» ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ ξέσπασε με επίκεντρο την υπόθεση «Novartis», μακριά ωστόσο απ' την ουσία της, που έγκειται στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου και με αφορμή την άσκηση δίωξης για παθητική δωροδοκία κατά πρώην προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση, του Ν. Μανιαδάκη, που έχει διατελέσει άτυπος σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας, οι οποίοι ελέγχονται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, και παραμονές Πρωτοχρονιάς συνελήφθη στο αεροδρόμιο.

Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς πραγματοποίησαν χτες έρευνα στο σπίτι του N. Μανιαδάκη, αναζητώντας στοιχεία που να σχετίζονται με την υπό διερεύνηση δωροδοκία της «Novartis». Τελικά φαίνεται πως οι έρευνες απέβησαν άκαρπες στο σπίτι, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν κανένα στοιχείο, αφού ο καθηγητής είχε ήδη συσκευάσει όλα του τα υπάρχοντα. Αλλωστε, όπως ο ίδιος έχει πει, ήταν έτοιμος να μετακομίσει μόνιμα με την οικογένειά του στη Μαδρίτη, πριν την σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο ίδιος ο Ν. Μανιαδάκης κατήγγειλε πολιτική δίωξη και πιέσεις από κύκλους της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενοχοποιήσει τους Αντ. Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα.
Πηγές του Εφετείου ανέφεραν πως η δίωξη κατά του προστατευόμενου μάρτυρα ήταν δρομολογημένη για μετά τις γιορτές, όμως ο σχεδιασμός τους ακυρώθηκε όταν προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Ο Ν. Μανιαδάκης πάντως αρνείται την κατηγορία περί προσπάθειας διαφυγής, υποστηρίζοντας ότι εν γνώσει των αρμοδίων επρόκειτο να μετακομίσει για επαγγελματικούς λόγους στην Ισπανία.

Επιπρόσθετα, σε δήλωσή του αναφέρει ότι δεν υπήρξε ποτέ σε θέση να επηρεάσει τα συμφέροντα οποιασδήποτε φαρμακευτικής εταιρείας και «αντιθέτως, υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον και με εισηγήσεις μου εξοικονόμησε δισεκατομμύρια από τον δημόσιο προϋπολογισμό», παραδέχεται συνεργασίες με την «Νοvartis», κάνοντας λόγο για «επιστημονικές δραστηριότητες» που «έχουν αμειφθεί όπως ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας και έχουν κατατεθεί αρμοδίως στις φορολογικές αρχές».

Ο συνήγορός του Θ. Μαντάς χρέωσε ευθύνες στην Εισαγγελία, δηλώνοντας πως «δεν μπορεί και στις δύο περιπτώσεις η Εισαγγελία Διαφθοράς να έχει ενεργήσει σωστά. `Η εσφαλμένα τον ενέταξε στην κατάσταση προστατευόμενου μάρτυρα αν και υπήρχαν σε βάρος του στοιχεία επιβαρυντικά ή σωστά τον ενέταξε και εντελώς εσφαλμένα σήμερα τον αποκαθηλώνει και τον καθιστά βασικό κατηγορούμενο».

Η υπόθεση αυτή αξιοποιήθηκε και χτες και με το παραπάνω, στο διπολικό «γαϊτανάκι». Ο πρ. πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο «για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ», ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» υποστήριξε ότι ο Π. Πολάκης «πλέον έχει ενοχοποιήσει τον εαυτό του για εσχάτη προδοσία, καθώς φέρεται να γνώριζε τον προστατευόμενο μάρτυρα, γεγονός που διώκεται ποινικά». Ο δε πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλούσε χτες για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών», που «απειλούν ευθέως τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας».

Το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του καταλόγισε «πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση» στον Κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ σε σχέση με την υπόθεση «Novartis». «Ισως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο "Χριστοφοράκο" και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση "Siemens". Ισως πάλι, γιατί κάτι γνωρίζει και ανησυχεί. Σε κάθε περίπτωση του συνιστούμε ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Από το ΚΙΝΑΛ ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Χρηστίδης έλεγε ότι «η όλη εικόνα που διαμορφώνεται γύρω από τη δικαστική έρευνα για την "Novartis" παραπέμπει σε παρακράτος και όχι σε χώρα που έχει την ασφάλεια του κράτους δικαίου».
Στο Ποτάμι, τέλος, ανέφεραν ότι «οι καταγγελίες του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση "Novartis" περί εκβιασμού του, προκειμένου να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, είναι σοκαριστικές» και ότι «εάν οι καταγγελίες αληθεύουν, τίθεται ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα».

Αντιδράσεις από δικαστές και εισαγγελείς
Σκληρή ανακοίνωση, με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, εξέδωσε χτες η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή το... νέο δημόσιο ξέσπασμά του κατά δικαστών και τις «συστάσεις» του να ολοκληρώσουν τις έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς.

 Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφερόμενη στην ανάρτηση αυτή αναφέρει: «Το ολίσθημα του εν λόγω υπουργού να αποπειραθεί να παρέμβει στο έργο δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών συνιστά θεσμική εκτροπή, δεδομένου ότι αποτελεί ευθεία παραβίαση της Αρχής της Διάκρισης των Λειτουργιών».

Ανακοίνωση προς την κυβέρνηση για τις τελευταίες δημόσιες αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για την υπόθεση της «Novartis» εξέδωσε και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Σε ιδιαίτερα δριμύ ύφος αναφέρει πως οι δημόσιες αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος».

Σε σχετική δήλωση χτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης μεταξύ άλλων κάνει λόγο για απόλυτο σεβασμό της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ελληνική Δικαιοσύνη «ως τη μόνη υπεύθυνη για την έναρξη, την κίνηση και διεκπεραίωση κάθε δικαστικής υπόθεσης και για την απόδοση των σχετικών ποινικών ευθυνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: