Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ


 Βουνό τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας.. Μόνο τα ασφαλώς ενδεδυμένα παιδιά χαίρονται στους δρόμους την άσπρη εικόνα..






Συνεχίζονται τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από την Πρωτοχρονιά. Εντονες χιονοπτώσεις σημειώνονταν στη δυτική Θεσσαλία, καθώς χιόνιζε εκτός από τα ορεινά και στα ημιορεινά, στα πεδινά και στις πόλεις.


 Στο νομό Τρικάλων, το ύψος του χιονιού έφτασε μέχρι και το μισό μέτρο στα ορεινά. Συνολικά, πάνω από 150 μηχανήματα επιχειρούσαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας ώστε οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί.

Προβλήματα εμφανίστηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων στον ν. Καρδίτσας, στον ν. Λάρισας και στη Μαγνησία, όπου σημειώθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Χανίων - Κισσού από τη διασταύρωση του χιονοδρομικού κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Βόλου - Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) - Κισσό.

Στα «λευκά» είχε «ντυθεί» η Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη χιόνισε στον Χορτιάτη και στα γύρω ορεινά. Στους περισσότερους νομούς σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ χρειαζόταν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν σε όλους τους νομούς της Ηπείρου. Επίσης, οι επαρχιακές οδοί Αθαμανίου - Μεσούντας - Τετράκωμου, καθώς και η Αθαμανίου - Θεοδώριανων, από Σταυρό έως τα Θεοδώριανα, ήταν κλειστές λόγω της χιονόπτωσης. Τεχνικό πρόβλημα αντιμετώπισε το δρομολόγιο του τρένου Φλώρινας - Θεσσαλονίκης.

 Η γραμμή δεν λειτούργησε και υπήρξε σημαντική καθυστέρηση. Πρόβλημα σημειώθηκε, επίσης, σε αμαξοστοιχία στο ύψος των νέων Πόρων Πιερίας, όπου θα δρομολογούνταν εφεδρική μηχανή από τη Θεσσαλονίκη. Προβλήματα εκδηλώθηκαν στις μετακινήσεις όπως σε δρομολόγια των τρένων και σε πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου τέσσερα αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε Καβάλα και Αθήνα, ενώ άλλες δύο πτήσεις ακυρώθηκαν.

Χτες χιόνιζε στα βόρεια και τα ορεινά της Αττικής, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών (άνω των 3,5 τόνων) στη Μαλακάσα και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών, από το 6ο χλμ. στο ρεύμα προς Θήβα και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, από το 32,5ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος αποκλεισμού του οδικού δικτύου. Απαραίτητες ήταν οι αντιολισθητικές αλυσίδες και στα ΙΧ σε διάφορα σημεία του. Εξαιρούνταν μόνο τα φορτηγά που κινούνται προς Χαλκίδα. Σημειώνεται ότι ήταν κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και η οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης στο ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: