Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ


 Ανωνύμου του Έλληνος




Ελεύθερος ανταγωνισμός κράτος δικαίου και άλλες παπαριές λένε στον κοσμάκη μαζί με τη ψευδή διαβεβαίωση ότι τάχα αυτοί δίνουν τις καλύτερες τιμές και ότι τα ενέχυρα βρίσκονται σε καλά χέρια. Τέτοιες ανοησίες σερβίρουν επιτήδειοι Το κράτος δικαίου είναι ταμάμ με τον χρυσό κανόνα των επιχειρήσεων (και της δικαιοσύνης, εν γένει ζωής στον καπιταλισμό):  

Όποιος έχει τον χρυσό ορίζει και τον κανόνα!


Στην περίπτωση του ενεχυροδανειστή, που όλοι γνωρίζουν αλλά δεν λένε το  
ονοματεπώνυμο ρέει πολύ, μα πάρα χρυσάφι, σε λίρες και ράβδους. Εγώ, που δεν απόκτησα ούτε χρυσό δακτυλίδι, αναρωτιέμαι:

Καλά, ρε βαποράκια, που το παίζετε δημοσιογράφοι και άλλοι, που έχετε ρόλο πολιτικών, δικαστικών, δικολάβων και λοιπών υπαλλήλων του άθλιου συστήματος, όσα δείχνατε να στοιχειοθετήσετε λαθρεμπορία και άλλα κακουργήματα, για να πλειοδοτήσετε σε νέα υπόθεση Τζέιμς Μποντ εναντίον Χρυσοδακτύλου, τί είναι; Κάνανε -λέει- λάθος η αστυνομία, η δικαιοσύνη.

Ακόμα κι από το βήμα της Βουλής συνέβη μέγιστο φιάσκο! Ε, και; Όλη η πραμάτεια, εκατοντάδες χρυσές λίρες, αμέτρητοι ράβδοι χρυσού, το χρυσοχυτήριο, βίλες, κότερα, μετρητά, σε παρέλαση αστυνομικού δελτίου, ήταν φαντασία;

Πώς έγιναν;

Φυσικά με νόμιμο τρόπο, διότι δεν σηκώνει παρανομίες ο Καπιταλισμός, χώρια, που διαθέτει και την παπάρα του κράτους δικαίου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης! Φερετζές εγκληματικός!


Θέλετε τώρα σε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα να ξυπνήσει ο όχλος και να φορέσει κίτρινα γιλέκα; Όλα είναι λυμένα, εκ της ξενόδοτης εξουσίας καθορισμένα. Ρολόι πάει ο ραγιαδισμός!

 Ξεφεύγουν κάτι ψιλά, όπως η καθαρίστρια στον Βόλο, που έκανε το Ε ΣΤ, για να πλένει σκάλες για πάνω από μια δεκαετία και έφαγε πρωτοδίκως 15 χρόνια και μπήκε στην ψειρού!

Αστοχίες συστήματος!  

Ας έκανε μεγαλύτερη απάτη να είναι λεύτερη! Ας έτρωγε εκατοντάδες εκατομμύρια, θα ανακηρύσσετο εθνική ευεργέτις!

Ο χρυσός κανόνας, που λέγαμε! Σκοτώνεις και ανάλογα με το πάχος του πορτοφολιού, μένεις λίγους μήνες σε μοναχικό κελί με κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση και λοιπά χρειώδη και αποδίδεσαι καθαρός, λευκό χαρτί, στην κοινωνία. Υπάρχουν και περιπτώσεις, που την έβγαλαν εξαρχής καθαρή, αλλά αυτοί είναι ζάμπλουτοι.

Εσχάτως βγήκε νέα μόδα! Δέκα ή και δεκαπέντε έτη κάθειρξη με αναστολή! Άντε και ισόβια με αναστολή! Γιατί θαρρείς, ρε χαχόλε, κατάργησαν την θανατική ποινή; Για παιδαγωγικούς και ανθρωπιστικούς λόγους; Για να την βγάζουν ζάχαρη τα «πουλέν» του Καπιταλισμού! Για το κράτος δικαίου, το πουλημένο και χυδαίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: