Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ


Γιορτάζει η Καθημερινή τα εκατό χρόνια της.. Κι έριξα μια ματιά στην ιστορία που κρύβει Για να διαπιστώσω πως ο λύκος προβιά αλλάζει δόντια όχι.. 




Έτσι η υπέρ ..βωμών και εστιών μάχη που δίνει για το ξεπούλημα του λαού και της περιούσιας του τα τελευταία χρόνια φωτοκόπια του δωσιλογικού της παρελθόντος είναι κατά την πρώτη κατοχή ως φωνή των ναζί!!


Διαβάζοντας την αρθρογραφία της εφημερίδας «Καθημερινής», τα νεοφιλελεύθερα κηρύγματα των συντακτών της και την προπαγάνδα υπέρ του εθνικού ξεπουλήματος, που συντονίζεται εκ των αφεντικών και επικεφαλής της, έκανα -άθελα μου- ένα ταξίδι στο χρόνο και θυμήθηκα ότι την περίοδο της γερμανικής κατοχής (1941-1944) ήταν η ίδια εφημερίδα που είχε αναλάβει τον «άχαρο» ρόλο της «φωνής» των Ναζί κατακτητών. Η επίσημη δικαιολογία είναι, ότι η εφημερίδα δεν είχε άλλη επιλογή -από εκείνη του δωσιλογισμού- διότι την ανάγκασαν οι κατακτητές! Ωστόσο, υπάρχει και το παράδειγμα της ΕΣΤΙΑΣ η οποία είχε επιλέξει να αναστείλει την κυκλοφορία της κατά την περίοδο της κατοχής για να μην καταστεί φερέφωνο των Ναζί. Με άλλα λόγια, όλα είναι θέμα επιλογών. Σήμερα, 2011, που η χώρα μας βρίσκεται υπό μία νέα γερμανική κατοχή, η ίδια εφημερίδα στέκεται… άξια στην ιστορική της παράδοση, του δωσιλογισμού, και προπαγανδίζει -όπως και τότε- την υποταγή, την υποτέλεια και το ξεπούλημα της πατρίδας μας σε συνεργασία με το αδελφό της Μέσο, τον ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: