Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Κάποτε θα συνέβαινε .. Το εκκόλαπτε το φίδι του δυτικού νεοφασισμού. Στην απροκάλυπτη, ως ωμή, επέμβαση του μητροπολιτικού καπιταλισμού επί του διαδικτύου αναφέρομαι. 

Επέμβαση που εμφανίζει τις επιβεβλημένες για την προστασία των λαών Σοβιετικές απαγορεύσεις αστείο παιχνίδι εμπρός της.. 

Γράφω για την απόφαση της αρχής επικοινωνιών των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία καταργείται με ψήφους 3-2 η «αρχή της ουδετερότητας» του διαδικτύου και επί της οποίας εδώ και ένα χρόνο γίνονται απόπειρες λείανσής της. Για να είναι εύγεστη.. Έτσι ωστε να μην γίνει η φόλα αντιληπτή.. 


Η εν ολίγοις Net Neutrality η οποία είχε θεσπιστεί από το 2015 αλλά εκκρεμούσε όπως και η ανάσταση των λαών εδώ και καιρό.. 

Η πλειοψηφία επιτεύχθηκε από τον εκ του Τραμπ διορισμένο πρόεδρο της επιτροπής. Για να επιβεβαιωθεί ακόμη μία φορά πως ο θάνατος των λαών από δυσμάς προέρχεται διαχρονικά.

 Μόλις προ ολίγου καιρού  έγραφα για την κατάργηση του νόμου Στίγκαλ που αποτέλεσε αίτιο και αιτιατό της κρίσης την οποία βιώνουν αυτή τη στιγμή όλοι οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί, με τον ελληνικό αιματηρά σαν αρχαία τραγωδία. 

Φανταστείτε κάτι παρεμφερές. 

Μόλις από τα μανταλάκια των περιπτέρων διεισδύσει ο νόμος στις κοινωνίες τότε: Οι ισχυρές εταιρίες πάροχοι θα είναι σε θέση να χειραγωγούν περιορίζοντας ή επιτρέποντας τη διαδικτυακή πρόσβαση. 

Θα αποκλείουν ή και θα υποβαθμίζουν δηλαδή κάθε λογής ανεπιθύμητους είτε αυτοί περικλείονται από τον κύκλο των υπόπτων επαναστατών, είτε ανήκουν σε ανταγωνίστριες των ΗΠΑ εταιρίες που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τη παγκόσμια κυριαρχία τους. 

Κι από την άλλη θα διασφαλίζουν στους απόλυτα ελεγχόμενους μονοπωλιακούς ομίλους προνόμια, τεχνογνωσία και υποστήριξη, εντός της οποίας κυρίαρχες θα είναι οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες.. 

Το επικινδυνωδέστερο  είναι πως δεν θα γίνει άμεσα αντιληπτό στην ευρεία γκάμα των χρηστών.. Και κυρίως δεν θα ενοχληθούν όσοι λογοκλόποι αναρτούν σοφιστείες βεγγαλικά από τους μεγάλους πυροτεχνουργούς του λόγου. Αυτοί ήταν είναι και θα είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι για την εξουσία. 

Εδώ δεν ισχύει ότι με την προδοσία που πολλοί την ηγάπησαν αλλά τον προδότη ουδείς. 

Οι μαλακίες είτε ως gif είτε ως καρτούν ήταν πάντα αρεστές στην εξουσία και οι μαλάκες επίσης. 

Αυτοί που θα υποστούν τα νέα τείχη του καπιταλισμού θα είναι οι συνήθεις ύποπτοι. Οι υποψιασμένοι πολιτικά και κοινωνικά. Οι αμφισβητίες.. Οι ανυπότακτοι. Αυτοί που αρνούνταν τη χειραγώγηση των συνειδήσεών τους. Που είναι σε θέση να ξεσηκώσουν επαναστατικά τους νεόδουλους λαούς. Αυτός είναι ο στόχος τους. Αυτούς τρέμουν.. Ουδέν ωστόσο έχουν διδαχθεί ιστορικά. Πως όταν το ποτάμι φουσκώσει τότε καμιά δύναμη δεν θα είναι σε θέση να το αναχαιτίσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: