Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΑΟΠ ΤΗΝ ΣΑΤΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 Μιλούν για βιωσιμότητα του χρέους και όχι του λαού


Στον νιρβάνα σας εσείς.. Όταν κοιμάστε οι άλλοι γράφουν ιστορία στο όνομά σας


Την απειλή της «βιωσιμότητας του χρέους» επαναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεση αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα λαϊκού αφανισμού. Σύμφωνα με την έκθεση, «επιπρόσθετη φιλόδοξη δημοσιονομική προσαρμογή απαιτείται, για να υποχωρήσει σταθερά το δημόσιο χρέος».

Με αιχμή τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα μαίνεται η διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, κι αυτό γίνεται δια γυμνού οφθαλμού ορατό από το ότι ο διεθνής ιμπεριαλιστικός οργανισμός επαναφέρει την πρόταση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, κάτι που απορρίπτεται σθεναρά, κύρια από τη Γερμανία.


Στα επιχειρήματα που εκθέτει, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η συνέχιση της σημερινής αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής «αυξάνει τις πιθανότητες κοινωνικής έντασης και πολιτικών αντιστάσεων», γεγονός που δείχνει την ανησυχία τους για κλιμάκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, την οποία ψάχνουν τρόπους να διαχειριστούν.

Υπό την επικληση του ύψους 5,6 δισ. ευρώ περιλάλητου χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει στην Ελλάδα ως το 2016 , προτείνουν ανελέητα την υπογραφή νέου μνημονίου, το οποίο θα σέρνει στην δηλητηριώδη ουρά του  νέα μέτρα, και ακόμη:
1. Προαναγγέλλει ότι η συγκυβέρνηση ως το τέλος του 2013 θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα άρει τους όποιους περιορισμούς έχουν απομείνει στις ομαδικές απολύσεις.
2. Προειδοποιεί ότι αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υστέρησης των φορολογικών εσόδων στο φετινό προϋπολογισμό, στον προϋπολογισμό του 2014 θα πρέπει να υπάρξουν «επώδυνες περικοπές δαπανών».
3. Μετά την Κομισιόν και το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ του σημερινού συστήματος είσπραξης του χαρατσιού που επιβάλλεται στα ακίνητα μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ και για το 2014.
4. Υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2014.
5. Πιέζει για επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (αγορά εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθερώσεις) σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αναφέροντας ότι η ενίσχυση που συνδέεται με τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» προβλέπεται ότι θα συνεισφέρει 10% στην αθροιστική ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, ενώ τυχόν καθυστερήσεις θα έχουν σημαντική αρνητική επίπτωση.
Τόσο καλά.. Στον νιρβάνα σας εσείς.. Όταν κοιμάστε οι άλλοι γράφουν ιστορία στο όνομά σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: