Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΥΓΕΙΑ: ΤΑΒΑΝΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

 Σαν τον κλέφτη πήγε και σήμερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Γεωργιάδης. Για να τους ανακοινώσει τι; Πως το ελληνικό δημόσιο έχει ταβάνι προσλήψεων!! Δηλαδή Αν η αξία της ζωής σου δεν είναι τουλάχιστον ισοϋψής με το ταβάνι πολλώ δε μάλλον υπερβαίνει αυτού, τότε θα απέλθεις οριζόντια και σε ξύλινο παλτό 



Εγκαίνια έργων που έχουν να κάνουν με αναγκαίες αισθητικές παρεμβάσεις στον χώρο, που όμως δεν λύνουν ουσιαστικά ζητήματα, όπως το γεγονός ότι οι ασθενείς είναι πολλοί και δεν χωρούν στους θαλάμους ή ότι το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί.

Έντονη και άμεση ήταν η διαμαρτυρία των υγειονομικών, αλλά και των ασθενών απέναντι και σε αυτή τη νέα φιέστα.

Ο υπουργός, με τη γνωστή του τακτική, θέλησε να παρουσιάσει ως «κανονικότητα» τις τραγικές ελλείψεις λέγοντας ότι για το κράτος «υπάρχει ταβάνι» προσλήψεων. Πήρε βέβαια την απάντηση που του έπρεπε από μια υγειονομικό που είπε πως «για τους εργολάβους δεν υπάρχει κανένα ταβάνι»! Επίσης, τόλμησε τρομάρα του, να πει για τους συνδικαλιστές υγειονομικούς, που «δίνουν τη ψυχή τους» τους για τους συναδέλφους και τους ασθενείς τους, ότι δεν είναι επιστήμονες!

Η Αιµατολογική κλινική του «Ευαγγελισμού» (µια από τις μεγαλύτερες της χώρας), είναι κέντρο που δέχεται και περιθάλπει καθηµερινά δεκάδες ασθενείς από όλη την χώρα, γεγονός που ενισχύεται από την αντίστοιχη υποστελέχωση των άλλων νοσοκομείων!

Όσον αφορά τις ελλείψεις, υπάρχουν τουλάχιστον 3 κενές οργανικές θέσεις Αιματολόγων, με οργανόγραµµα άλλης δεκαετίας! Το ιατρικό προσωπικό της κλινικής καλείται να καλύψει καθημερινά πολλαπλά καθήκοντα και απαιτήσεις, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τα εξαντλητικά καθηµερινά ωράρια.

Όπως άλλωστε καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, «εδώ και χρόνια ήταν αναγκαία η ανακαίνιση της αιµατολογικής κλινικής στον 7ο όροφο, µιας και σε αυτά τα απαρχαιωµένα κτίρια νοσηλεύονται ασθενείς ιδιαίτερα ευάλωτοι στις λοιμώξεις» ωστόσο είναι αναγκαία η ενίσχυση «εδώ και τώρα µε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» καθώς «η κατάσταση που βιώνουν ασθενείς και εργαζόµενοι µόνο χειρότερη θα γίνεται» και τονίζει ότι «παρά την "ανακαίνιση" και το αισθητικό µέρος αυτής (χρωματολόγιο και φωτισμούς), οι θάλαμοι νοσηλείας παραμένουν στην πλειοψηφία τους εξάκλινοι, παρά τις διεθνείς οδηγίες και το πάγιο αίτημα για ολιγόκλινους θαλάμους λόγω της ανοσοκαταστολής των ασθενών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: