Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΔΟΡΥ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣ

 Μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε ουκρανικό έδαφος. Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν ένα στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, περίπου 350 χλμ νοτιοδυτικά του Κιέβου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 41 άνθρωποι και άλλοι 180 να τραυματιστούν. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία στρατιωτικοί 

.....................

 


 Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι πύραυλοι έπληξαν «ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα κοντινό νοσοκομείο». «Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε μερικώς. 

Άνθρωποι παραμένουν κάτω από ερείπια», πρόσθεσε. «Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Επί του παρόντος, 41 άνθρωποι έχουν δηλωθεί νεκροί», συνέχισε ο Ζελένσκι. 

 Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το πλήγμα συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων. 

«Συνέβη την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν προς το υπόγειο καταφύγιο», τόνισε. Ανεπιβεβαίωτες ρωσικές πηγές υποστηρίζουν στο Telegram ότι τα θύματα ήταν στρατιωτικοί 

 «Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: