Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ :

 Χάνονται ζωές.. Χάνονται περιουσίες .. Μεταβάλλεται εξ αιτίας των πλειστηριασμών από τα  funds η σύσταση του πληθυσμού.. Αλλά η Ελλάδα είναι μία και είναι ελληνική ζώα..

 

«Με την αλληλεγγύη, τη συλλογική αντίσταση και τον ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε τα σπίτια μας να σώσουμε, με συντονισμό και ισχυρό μαζικό κίνημα μπορούμε να ανατρέψουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα που κυριαρχεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας!».

 


Αυτό το μήνυμα στέλνει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση της Δευτέρας 9/9 στα γραφεία της doValue για την αποτροπή πλειστηριασμού της μοναδικής κατοικίας τριμελούς οικογένειας με ανάπηρο πατέρα και γιο. 

Μάλιστα, έπειτα την προσωρινή αναστολή του πλειστηριασμού που είχε πετύχει πριν λίγες μέρες η οικογένεια, το fund εξαναγκάστηκε να συζητήσει τα αιτήματα της οικογένειας, του Συντονισμού, των σωματείων συνταξιούχων και των άλλων συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση αλληλεγγύης, για ακύρωση του πλειστηριασμού και διαγραφή του χρέους.

«Διεκδικούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια!», είπε ο Σωτήρης Κ., ο 46χρονος γιος της οικογένειας, ανάπηρος κι ανίκανος προς εργασία, όπως και ο 70χρονος πια συνταξιούχος πατέρας του, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχαν το 2015. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, τα δικαστήρια δεν έχουν επικυρώσει ακόμα την αποζημίωση που δικαιούνται. Όμως, με προηγούμενο πλειστηριασμό, η οικογένεια έχει χάσει ήδη το μαγαζί που στέγαζε τη μικρή της επιχείρηση (μηχανουργείο), λόγω «αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: