Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ

 Θυμάστε μήπως τις καθεστωτικές θριαμβολογίες δια της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου; Είχαν ξεσαλώσει οι Μιντιακοί βούρκοι. Κοιμηθείτε ήσυχοι !!



Κατά την κυβέρνηση και τα ευρωατλαντικά παπαγαλάκια, η συμφωνία αυτή κατοχύρωνε τα κυριαρχικά δικαιώματα, «ενταφίαζε» το τουρκολιβυκό μνημόνιο και διασφάλιζε τη «σταθερότητα» στην περιοχή. 

Μόνο το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι η συμφωνία αυτή ήταν «πρότυπο» επώδυνων και επικίνδυνων για τους λαούς διευθετήσεων, με βάση τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αφού προέβλεπε μειωμένη επήρεια ακόμα και για την Κρήτη και άφηνε όλη την περιοχή (από ανατολικά της Ρόδου μέχρι το Καστελόριζο) χωρίς οριοθέτηση, σε μια «εκκρεμότητα» που ενισχύει το «γκριζάρισμα» από την πλευρά της Τουρκίας. 

 Λίγα χρόνια μετά, και με τις υπογραφές νωπές η εικόνα είναι αποκαλυπτική: 

Η Τουρκία με ΝΑΤΟικό «αέρα στα πανιά» αμφισβητεί και «επί του πεδίου» (όπως έκανε στην Κάσο) τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. 

Οι απαιτήσεις της αναβαθμίζονται στα τραπέζια του ιμπεριαλιστικού παζαριού για το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, οι σχέσεις Αιγύπτου - Τουρκίας αναβαθμίζονται, επισφραγίζοντας ένα νέο ευρωατλαντικό «στάτους κβο» στην περιοχή. 

Την ίδια ώρα οι λαοί βρίσκονται ακόμα πιο μπλεγμένοι στον φαύλο κύκλο των ιμπεριαλιστικών «κολιγιών» και αντιπαραθέσεων, αντιμέτωποι ακόμα και με τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.

Το νεοφιλελεύθερο τσούρμο νοιώθει πιο ασφαλές σκλάβος αλυσοδεμένο στο νατοϊκο άρμα παρά κυρίαρχο και ελεύθερο. Για να χάσει εν τέλει και τα δύο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: