Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ ΚΑΙ Η ΕΟΚ

 Η σωστή πλευρά της ιστορίας μαστίζεται από : Ανεργία, υπανάπτυξη, λουκέτα και κοινωνικές εκρήξεις!! Με την Ρωσία να σημειώνει άνοδο της τάξης του 6% --ΕΟΚ ΕΟΚ και ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΟΡΟΚ άπασες --πλην ΚΚΕ--οι επί της βουλής επιλογές σας. --Ούτε να τους τρομάξετε δια της ψήφου σας δεν είστε ικανοί..



Σύμφωνα με την Eurostat, ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας στην ΕΕ μειώνεται διαρκώς από τον Οκτώβρη του 2022. 

Το β' τρίμηνο του 2024 ο αριθμός των πτωχευμένων επιχειρήσεων της ΕΕ αυξήθηκε κατά 3,1% σε σύγκριση με το α' τρίμηνο, ενώ οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 2,1% σε όλους τους τομείς της οικονομίας. 

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες επικεντρώνονται στη Γερμανία, όπου το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει να αυξάνεται, έχοντας φτάσει στο 6%. 

Χαρακτηριστικές είναι οι εξελίξεις στη «Volkswagen», όπου σχεδιάζονται το πρώτο κλείσιμο εργοστασίου επί γερμανικού εδάφους και χιλιάδες απολύσεις, ενώ κι άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η SAP, η «Miele» και η «Bayer», θα απολύσουν φέτος περίπου 55.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με υπολογισμούς των «Financial Times». 

Το ίδιο και βιομηχανικοί κολοσσοί, όπως η «ThyssenKrupp» και η BASF, που βρίσκονται σε «διαπραγματεύσεις» για μείωση του προσωπικού. 

Ολα τα παραπάνω αποτελούν ισχυρές ενδείξεις μιας νέας οικονομικής κρίσης, την οποία η ΕΕ προσπαθεί να ξορκίσει «ζεσταίνοντας» τις μηχανές της «πολεμικής οικονομίας», με υπόβαθρο τους ανταγωνισμούς που χτυπάνε κόκκινο και κάνουν ακόμα πιο ορατό το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: