Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 ΣΕ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ο αγώνας των εργαζομένων συναδέλφων βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Παρά τις διαβεβαιώσεις και αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δυο πλέον μήνες. Καταγγέλλουν πως τόσο ο βασικός μέτοχος όσο και η διοίκηση δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο σχέδιο. Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο προσέφυγαν την περασμένη εβδομάδα στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου αναμένεται να γίνει τριμερής συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

Οι ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιπτώσεις στα ΜΜΕ του, αλλά είναι πολιτικά ανήθικο να χρησιμοποιούνται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις άγριες εσωκομματικές διαμάχες. Στον αγώνα των εργαζομένων εκφράστηκε ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης. Εκατοντάδες άνθρωποι του κινήματος, συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες υπογράφουν κείμενο στήριξης. «Απέναντι στον οδοστρωτήρα της μονομερούς (μη) ενημέρωσης, το ραδιόφωνο Στο Κόκκινο, είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχίσει να εκπέμπει, με όλους και όλες τους εργαζόμενους/ες στις θέσεις τους και με σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων», σημειώνεται.

 

ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΙΟ αν δεν έδειχνε το μέγεθος αποθράσυνσης τους. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας, εκλεκτός του Μαξίμου για πέντε έτη, αποχωρεί από το ραδιομέγαρο και αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στο Σκάι του Γιάννη Αλαφούζου. Από το Νέο Φάληρο αναχωρεί για να εγκατασταθεί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος που έλεγε τα δελτία ειδήσεων στο Σκάι, επίσης εκλεκτός της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: