Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ

 Σχεδόν μισό δισ. ευρώ: Τόσο είναι το ποσό που αποφασίστηκε να καταθέσει το κράτος για τη ανίερη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια. Θέμα και ανάθεμα η στερεότερη στήριξη δι ενός επί πλέον πυλωνα του τραπεζικού συστήματος. 

Ώστε έτσι εεεεε Φύτρωσαν πάλι τα λεφτόδεντρα. Αλλά για την  χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων, σε συνέχεια του άλλου και γνωστού πλιάτσικου από τους τραπεζίτες. 


 

 Υπενθυμίζουμε τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τους «αναβαλλόμενους φόρους» κ.ο.κ., την ίδια στιγμή που στον λαό ακόμα και τα pass της ντροπής εμφανίζονταν ως καταχρηστικές παροχές. 

Πλάι στην παραπάνω πρόκληση η κυβέρνηση επιστράτευσε και τον γνώριμο εκβιασμό από τα πρώτα χρόνια της ατελείωτης κρίσης, λέγοντας πως αν δεν εξασφαλιστεί αυτό το μισό δισ. που φορτώνεται στον λαό, τότε θα κουρευτούν καταθέσεις. Στ' αρχίδια όλων όσων μετά την 15η του μηνός δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

 Στο διά ταύτα, οι τράπεζες «σώθηκαν» με τη συγχώνευση, οπότε το έργο της κερδοφορίας τους και της ληστρικής πολιτικής τους θα συνεχίζεται, με τον λαό να πληρώνει τα σπασμένα, ακόμα και να ξεσπιτώνεται για να λειτουργεί απρόσκοπτα η «καρδιά» της καπιταλιστικής οικονομίας. Τώρα αν πως ότι είμαστε άξιοι της τύχης και της μοίρας μας θα θυμώσετε μαζί μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: