Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 ΠΟΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

 

Καταγγελία / Έδιωξαν από το Κέντρο Υγείας της Τζιας 67χρονη και πέθανε – Παρακαλούσαν για οξυγόνο


 

 Μία 67χρονη έχασε την ζωή της στην Τζια, καθώς, σύμφωνα με την καταγγελία του γιού της, αλλά όπως προκύπτει και από αυτά που έγραψε η ίδια σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις της, δεν έλαβε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. 

 Σύμφωνα με την καταγγελία του γιού της, Εμμανουήλ Λυγνού, στις 17 Ιουλίου η μητέρα του αισθάνθηκε δυσφορία και απευθύνθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου οι αρμόδιοι της έκαναν τεστ Covid-19 και της είπαν πως βγήκε θετικό. 

Η γυναίκα ζήτησε να της βάλουν οξυγόνο γιατί ένοιωθε να χάνει τις αισθήσεις της, αλλά η απάντηση που πήρε – σύμφωνα με το γιό της – ήταν «ότι δεν μπορούν να της βάλουν οξυγόνο γιατί θα μολυνθεί ο θάλαμος και μετά θα πρέπει να κάνουν απολύμανση». 

Τελικά η 67χρονη αναγκάστηκε να πάει σε φαρμακείο και να ζητήσει εισπνεόμενα ενώ παράλληλα κάλεσε στο νησί το γιο της, λέγοντάς του πως δεν αισθάνεται καλά. 

Η κατάσταση της επιδεινώθηκε ραγδαία τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, με τον γιο της να εκλιπαρεί για ασθενοφόρο με φιάλη οξυγόνου. 

Από το Κέντρο Υγείας ενημερώθηκε ότι το ασθενοφόρο δεν είχε οξυγόνο και ότι θα ήταν ευκολότερο να μεταφέρει ο ίδιος τη μητέρα του στο ιατρείο, παρά να περιμένει την άφιξη του ασθενοφόρου. 

Ο ίδιος περιέγραψε τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ίδιου και της αδελφής του να διατηρήσουν τη μητέρα τους στη ζωή. Δυστυχώς, η Νεκταρία Δρόσου – Λυγνού δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή στον δρόμο προς το Πολυδύναμο Ιατρείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: