Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΗΠΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ: ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ

 ..ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΠΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙ  !!!!!!!!!!!!

 

 Οι δια του Κίσσιγκερ -- Στέητ Ντιπάρτμεντ -- χορηγοί της χούντας του 1967 και 74 χρόνια αιματοβαμμένοι επικυρίαρχοι, επιτίθενται --με αναπαραχθείσα εκ της Αυγής έκθεσή τους-- στον Μητσοτάκη, υπό την κατηγορία της αντιδημοκρατικής διαχείρισης!!! Φυσικά και ΔΕΝ αντέχει σοβαρού σχολίου επ' ουδενί, αλλά σε εξοργίζει ο εν ψυχρώ σαρκασμός. Πρόκειται για τους πολιτικούς απογόνους του Τζόνσον, που είχε στον έλληνα πρωθυπουργό (τον γέρο της δημοκρατίας αν θυμάμαι καλά) πει, "γαμώ την Ελλάδα και τη δημοκρατία σας!!"

 


Διεθνής διασυρμός της χώρας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφιερώνει 46 σελίδες και πάνω από 10.000 λέξεις στην Ελλάδα Καταπέλτης είναι η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα καθώς βγάζει στη σέντρα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για όλα τα θέματα που διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς: 

Αστυνομική βία και διαφθορά, υποκλοπές, προσφυγικό και το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Πρόκειται για έκθεση 46 σελίδων που ξεπερνά τις 10.000 λέξεις όπου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. 

Στην εισαγωγή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιελάμβαναν αξιόπιστες αναφορές για σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση ή τιμωρία κρατουμένων στη φυλακή και μεταναστών και αιτούντων άσυλο από τις αρχές επιβολής του νόμου, εγκλήματα που περιλαμβάνουν βία που στοχεύουν μέλη εθνικών, φυλετικών ή εθνοτικών μειονοτήτων και εγκλήματα που περιλαμβάνουν βία ή απειλές βίας που στοχεύουν λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανς, queer ή ιντερσεξ άτομα». «Αποτυχία της κυβέρνησης να διερευνήσει τις καταγγελίες» 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση λάμβανε τακτικά μέτρα για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την τιμωρία αξιωματούχων που διέπραξαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε στις δυνάμεις ασφαλείας είτε σε άλλα μέρη της κυβέρνησης». 

Ωστόσο, όπως τονίζει, «υπήρξαν, καταγγελίες από μη κυβερνητικούς οργανισμούς και διεθνείς οργανισμούς σχετικά με την αποτυχία της κυβέρνησης να διερευνήσει αποτελεσματικά τους ισχυρισμούς για αναγκαστικές επιστροφές αιτούντων άσυλο και να ζητήσει από τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν. 

 Το Σύνταγμα και ο νόμος απαγόρευαν τέτοιες πρακτικές. Υπήρξαν, ωστόσο, αναφορές για κακομεταχείριση και κακοποίηση από την αστυνομία και την ακτοφυλακή, συμπεριλαμβανομένων μελών φυλετικών και εθνοτικών μειονοτήτων, μεταναστών χωρίς έγγραφα, αιτούντων άσυλο, διαδηλωτών και Ρομά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: