Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ

Πράγματι: Το ελληνικό κεφάλαιο έμεινε στην ΕΕ, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους. 

Σοκ λέει προκάλεσε σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους το δημοσίευμα των Financial Times. Αρκούσε  μια του αφοπλιστική καμπύλη για την ανάδειξη της κατακρήμνισης του επιπέδου ζωής στην Ελλάδα. Με τον λαό από τον πάτο στον απόπατο.   Μόλις προτελευταίους επειδή στην τελευταία θέση επικρατεί συνωστισμός..


 

 

 Εχει επί τοις πάσι θέλω να πιστεύω έχει συνειδητοποιηθεί, ότι πλέον είσαι υποχρεωμένος να ζεις ακροβατώντας. 

Να «συστέλλεσαι αντί να διαστέλλεσαι». 

Ν' απαρνιέσαι κάθε ρίζα και σταθερή. 

Να τελείς σε διαρκές «ταξίδι» χωρίς μνήμη εκκίνησης και έγνοια προορισμού. 

Να είσαι ένας μετέωρος νομάς, μια εύπλαστη συμπεριφορά. 

Να είσαι το ψυχολογικό  «μνημείο» του καπιταλισμού των Αγορών και της ηλεκτρονικής διαχείρισης ενός ακαθόριστου πλούτου «από χαρτί και πλαστικοποίηση». 

Αυτό είσαι μαλάκα..

Σήμερα στη μια δουλειά («δια βίου μάθηση»…) – αύριο στην άλλη, σήμερα στη μια «χώρα» – μεθαύριο σε μια άλλη ή στον διάβολο, πολύγλωσσος, ουδέτερος, τουριστικός, καταναλωτικός, διαδικτυακός, ρευστός, χωρίς δεσμεύσεις.

Βεβαίως δεν πρόκειται περί νέων στοιχείων. Αναγιγνώσκονται στα γραπτά απάντων των υποψιασμένων. Γιατί ξέρουν πως: Αγκάθια φυτρώνουν σ' έναν κήπο που δεν καλλιέργησε ποτέ κανείς.

 Εσχάτως αναδείχθηκαν  και από την Eurostat.. 

Είναι όμως άλλο να στα πετάει κατάμουτρα η ναυαρχίδα του βρετανικού χρηματιστικού κεφαλαίου κι άλλο κάποιοι αδιόρθωτα γραφικοί όπως εγώ..

Με την αμνησία να είναι επιλεκτική, δεδομένου πως καιρούς τώρα, κάθιδροι πασχίζουν με πολιτικά μπάζα στην κάλυψη της γκρίζας εως μαύρης αλήθειας.  

Εκβίαζαν ωμά από και πριν από το 2010  τον ελληνικό λαό, να μην αποτολμήσει  πορεία ρήξης και εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ, γιατί επίκειται καταστροφή. Που βεβαίως ήρθε αλλά εντός του Ευρωκωλοχανείου και όχι εκτός.

Μας (ξυλο)φόρτωσαν με τρία μνημόνια (το πρώτο με υπογραφή ΠΑΣΟΚ, το δεύτερο με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και το τρίτο με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) και το τέταρτο ευρω-μνημόνιο διαρκείας μέχρι το 2060! 

Επέβαλλαν έτσι αντιστάσεως μη ούσης την «εσωτερική υποτίμηση» Το τσεκούρι στην απλή πεζοδρομιακή. Τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις, λεηλατώντας κατά τον τρόπο αυτό τις οικονομίες του μόχθου, εν ονόματι των τραπεζών,  (ευρωπαϊκές και ελληνικές) που διέσωσαν. Για ν ανοίξουν διάπλατα τους δρόμους γιγαντιαίας κερδοφορίας στους ομίλους του καθεστωτικού πλιάτσικου . 

Πράγματι: Το ελληνικό κεφάλαιο έμεινε στην ΕΕ, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους.

Αυστηρή προειδοποίηση: 
 
Πρόκειται περί πολιτικής που δεν θεραπεύεται και ιδία στα επόμενα χρόνια κάτω από τους άτεγκτους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας με το τεράστιο ελληνικό χρέος να έχει καταστεί βραχνάς.
 
Αυτή η πολιτική θηλιά στον λαιμό, χρήζει ευθανασίας στη πλατεία Συντάγματος, εκτός και αν ως έχει αποδειχτεί, είμαστε οι ιδανικοί αυτόχειρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: