Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Ο ..ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

 ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 ........................

Όποιος έχει ακόμη ίχνη αμφιβολίας ποιους και για ποιον πολεμά η φρεγάτα «Υδρα» στα επικίνδυνα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, αλλά και γιατί χτυπήθηκε άναδρα η Μόσχα, μια ματιά  στις ανταποκρίσεις των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων αρκεί: 


 

Πολυπληθείς οι αναφορές στην συμφωνία κατάπαυσης πυρός από τους Χούθι της Υεμένης κατά των Ρωσικών και Κινεζικών πλοίων που διαπλέουν την θάλασσα αυτή. Αντιθέτως των δυτικών που θα εξακολουθούν να δέχονται πυρά και όποιος αντέξει..

 Ετσι κι αλλιώς, όλες οι επιθέσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αφορούν σε εμπορικά πλοία «δυτικών» συμφερόντων (ΗΠΑ - ΕΕ και των συμμάχων τους), σε μια περιοχή που αποτελεί βασική δίοδο για το εμπόριο ανάμεσα στην Ευρώπη και τις χώρες της Ασίας. 

Αυτό έφερε σε πλεονεκτικότερη θέση τα πλοία ρωσικών και κινεζικών συμφερόντων, που περνούσαν χωρίς εμπόδια από την εμπόλεμη περιοχή. 

Κατά ποια έτσι λογική ο ISIS χτυπά πισώπλατα μια χώρα που οι ομόθρησκοί του έχουν συνάψει συμφωνία ειρήνης όταν : 

Η κατάσταση αυτή φαίνεται πως παίρνει τα χαρακτηριστικά άτυπης συμφωνίας, με αντάλλαγμα - όπως γράφεται - την πολιτική (και όχι μόνο) υποστήριξη των Χούθι σε διεθνείς οργανισμούς. 

Αν κάτι επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις, είναι το χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην Ερυθρά ανάμεσα στο ευρωατλαντικό και το ευρασιατικό στρατόπεδο, με επίδικο τον έλεγχο παγκόσμιων εμπορικών και ενεργειακών δρόμων, όπως αυτός της Ερυθράς - Σουέζ, που είναι από τους σημαντικότερους. 

Σε αυτήν τη σύγκρουση συμμετέχει ενεργά η χώρα μας με τη φρεγάτα «Υδρα», που περιφρουρεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των συμμάχων της, κι όχι βέβαια του λαού, που πληρώνει τις συνέπειες της πολεμικής εμπλοκής, είτε μιλάμε για την Ουκρανία, είτε για τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: