Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

ΑΠΛΩΣ ΧΥΔΑΙΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ

 Πρωθυπουργός και κυβερνητικός του εκπρόσωπος σε ένα αντικοινωνικό παραλήρημα.. "Έγκλημα είναι η ληστεία έγκλημα είναι και η..."κατάληψη!!" Ποιο είδους έγκλημα συντελείται όταν μια παράταξη κυβερνά με το 21% των ψήφων και όταν επιπλέον αυτή ξηλώνει θεμελιώδη συνταγματικά άρθρα; Όμως κατά τα στελέχη της παράταξης αυτής, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό..Βουλγαρακης.. Όταν οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα σου..

.........................


 

Μαρινάκης : «Μέχρι το 2019 η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολίτες δύο ταχυτήτων και δημόσια κτήρια και δημόσιοι χώροι, ενός ανώτερου και ενός κατώτερου Θεού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν κάποιος έκανε ένα “ντου” σε ένα νοσοκομείο, την επόμενη στιγμή είχε βρεθεί στη φυλακή. Αν έκανε ένα “ντου” σε ένα πανεπιστήμιο, ήταν επαναστάτης. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό άρχιζε να αλλάζει το 2019. Γιατί από το 2019 και με την κατάργηση του ασύλου ανομίας και την επαναφορά του στην αληθινή του έννοια και με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, αρχίσαμε να ακούμε για εκκενώσεις καταλήψεων, για συλλήψεις παραβατών με μολότοφ στα πανεπιστήμια, για βιβλιοθήκες στη θέση καταλήψεων, για εκκένωση της Πρυτανείας του ΕΜΠ». 

Πρωθυπουργός: Σε αποστροφή του λόγου επίσης παρομοίασε -όπως και ο πρωθυπουργός την Τρίτη- τους φοιτητές που αντιδρούν και όσους κάνουν καταλήψεις με «ληστές». Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε: 

«Παραβατικός είναι και αυτός ο οποίος κάνει κατάληψη. Τελεία. Αυτός είναι ο στόχος. Παράνομη πράξη είναι και η ληστεία, παράνομη πράξη είναι και η κατάληψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι πρέπει να έχουν σε αυτή τη χώρα ασυλία και ενώ παρανομούν να πρέπει να εξαιρούνται της παρανομίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: