Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Ο ΔΗΜΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΏ

 Ώπα !! Περί αυταπάτης πρόκειται.. Γιατί ο δήμιος --των μνημονίων --ελλόχευε στα Ευαγγέλια του Ελσίνκι και ήταν ψυχή τε παντού. 


 

Το ότι εμείς βιώναμε ψευδαισθήσεις προσευχόμενοι στην ΕΟΚ με τα μάτια κλειστά, δεν σημαίνει πως είχε απογοητευμένος αποσυρθεί. Όταν τ' ανοίξαμε εμείς κρατούσαμε τα ευαγγέλια κι οι Βησιγότθοι τη γη μας. 

 

Ο αρουραίος της λιτότητας βίωνε από γενέσεώς του ως δήμιος που ελλόχευε στον υπόγειο λαβύρινθο της εξουσίας. 

Συγκεκαλυμμένα αρχικά ή απροκάλυπτα σήμερα. . 

Συγκεκαλυμμένα όταν: Υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κομμουνισμού, διοχέτευε η ολιγαρχία στην αγορά ως στάχτη στα μάτια, μέρος των κεφαλαίων που στυγνά και στεγνά λεηλατούσε από τα μικρομεσαία και τα λούμπεν στρώματα. 

Απροκάλυπτα, όταν εκπεσούσης της Σοβιετικής Ένωσης αποφάσισε δια των χρηματοπιστωτικών μηχανισμών να το αφαιρέσει αποθησαυρίζοντάς το. (Μίκης: Ότι μας έδωσαν ήταν υπό το κρατος του φόβου.. Τώρα θα τα πάρουν όλα πίσω!! ) 

Αρπάζει έτσι και αντιστάσεως μη ούσης ζωές αγαθά και υπηρεσίες στο ναδίρ των αξιών τους. 

Πραγματικότητα που μοιάζει να δικαιώνει όλους όσους διακηρύττουν πως το σχέδιο – του παπαΜάθιους ή του πρίγκιπα Φιλίππου -- αφανισμού μέρους από τον πληθυσμό της γης, είναι εν εξελίξει, αλλά: 

Συγκρούονται οι φαντασιώσεις τους όπως και της Αποκάλυψης του ψυχασθενούς Ιωάννη, με το θεμέλιο λίθο του συστήματός τους. Εκείνον της Χριστιανικής θρησκείας.. 

«Αυξάνεστε και πληθύνεστε και πληρώσατε την γη» επαγγέλλεται αυτή. Ρήση που όταν όμως διασπάρθηκε στα πλούσια ψευδαισθήσεων χριστιανικά χωράφια, οι οικονομίες είχαν άμεση χρεία εργατικών χεριών για ν’ αναπτυχθούν. Κάτι που για τους πλουτοκράτες ήταν και παρέμεινε αναγκαίο κακό. 

Επί των ημερών μας και εξ αιτίας της τεχνολογίας, εξέλιπε το αναγκαίο για να μας μείνει το κακό, που όμως: 

Φώλιασε ως αποδεικνύεται ως σπέρμα στους νοητικούς όρχεις της άρχουσας τάξης. Για ν’ ακολουθήσουν οι μαζικές απολύσεις εκ των συγχωνεύσεων λεηλασίας δια των χρηματοπιστωτικών δράκων στην πέραν του Ατλαντικού λυκοφωλιά και το αναλόγου υφής Ευρωσύνταγμα από κοινού με την λευκή βίβλο στη γηραιά Ευρώπη, επί των οποίων: 

Αναφερόταν 424 φορές ο όρος ανταγωνισμός και ουδεμία ο όρος κοινωνία!! Κάπως έτσι – και όχι εκ του πουθενά-- εξερράγη το οικονομικό ηφαίστειο στη λαβα του οποίου έχει ο λαός πυρποληθεί. 

Και πλέον με τη "γη" και  την διασκέδαση ν αποκτούν παρά φύση και όχι κατά φύση δεσπόζουσα θέση στην οικονομική ιεραρχία. 

Η φλεγόμενη αλλά μη καιόμενη βάτος της άρχουσας τάξης που εξήλθε στην αναζήτηση περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για την δημιουργία τουριστικών θερέτρων, πράσινων αλόγων, ή δονκιχωτικών ανεμόμυλων το ίδιο κάνει, αλλά και περίκλειστων πολυτελών κοινοτήτων, το αποδεικνύει.. 

Μένει να μάθουμε αν ήγγικεν η ώρα της έκρηξης ενός άλλου ηφαιστείου. Εκείνο του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: