Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΦΙΩΝ

 ..ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ !!

.................

Κυβέρνηση επικίνδυνο τσίρκο με τον λαό ν' ακροβατεί δίχως δίχτυ ασφαλείας

................

 


Αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων έκλεισαν πεζοί τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ενώ ένταση επικράτησε στον Αλμυρό Μαγνησίας με τους αγροτοσυνδικαλιστές, που ήθελαν να αποκλείσουν την εθνική, να συναντούν αστυνομικό μπλόκο. Ενισχύονται τα μπλόκα στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, να δηλώνει για άλλη μια φορά ανοιχτός στον διάλογο, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες στον Πλατύκαμπο, στην Καρδίτσα και στον Αλμυρό συναντούν φραγμούς από τα ΜΑΤ και αστυνομική καταστολή στην απόπειρά τους να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο των εθνικών οδών με τα τρακτέρ. 

Παράλληλα, αγρότες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας προσανατολίζονται σε διαμαρτυρία με τρακτέρ κατά την έκθεση Agrotica που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα (1-4 Φεβρουαρίου). Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και αγρότες της Πελοποννήσου, ενώ ζεσταίνονται τα τρακτέρ στην Κρήτη. 

Χθες οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων έκλεισαν ξανά πεζοί τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ενώ ένταση επικράτησε στον Αλμυρό Μαγνησίας με τους αγροτοσυνδικαλιστές που ήθελαν να αποκλείσουν την εθνική οδό να συναντούν αστυνομικό μπλόκο. Τότε αρκετοί κινήθηκαν δυναμικά και έφτασαν στην Εθνική με τα τρακτέρ, για να αποχωρήσουν έπειτα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, παραμένοντας στον κόμβο του Αλμυρού. 


 

Οι αγρότες στον Πλατύκαμπο, στην Καρδίτσα και στον Αλμυρό συναντούν φραγμούς από τα ΜΑΤ και αστυνομική καταστολή στην απόπειρά τους να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο των εθνικών οδών με τα τρακτέρ 

Οι αγροτικοί σύλλογοι της Καρδίτσας και η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καταδίκασαν την καταστολή της Τετάρτης, καταγγέλλοντας την άνανδρη αστυνομική επίθεση με ύβρεις, χημικά και κλομπ που οδήγησε στον τραυματισμό μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καρδίτσας, που μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Για την ανάγκη να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, κάτι που θα γίνει μόνο μέσω των κινητοποιήσεων, μίλησε στο Open ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, που τόνισε ότι δεν είναι πρόθεση των αγροτών να κόψουν την Ελλάδα στα δύο, αλλά προχωρούν σε μια συμβολική κίνηση στην εθνική οδό για να εκφράσουν έναν ολόκληρο κλάδο που καταστρέφεται. 

 «Ο κ. Αυγενάκης σαν ομοσπονδίες της Θεσσαλίας δεν δέχτηκε να μας συναντήσει. Εκανε κάποιες συναντήσεις το κυβερνητικό κλιμάκιο, αλλά αυτό που ήθελε ήταν να μη βγούμε οι αγρότες στον δρόμο. Δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση», ανέφερε. 

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις να συμπίπτουν με έναν πανευρωπαϊκό αγροτικό ξεσηκωμό που υποχρεώνει την Ε.Ε. να αναθεωρήσει πτυχές της πολιτικής της σε ένα έτος ευρωεκλογών. 

 Μετά την εκδήλωση των κινητοποιήσεων και από εκεί που δεν έβλεπε προβλήματα, ο Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει τώρα ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών, υποσχόμενος ακόμα και σύγκρουση, πιθανώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να αποβληθούν το άγχος, οι αγωνίες και η ανασφάλεια από τους Ελληνες αγρότες. 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αυγενάκη σε τοπικά μέσα της Καρδίτσας, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, μίλησε από την πλευρά του για εμπαιγμό: «Στην αρχή ο υπουργός μάς συκοφάντησε, μετά μας κορόιδευε, τώρα έφτασε στο σημείο να λέει ότι υπάρχουν προβλήματα. Δηλαδή έπρεπε να βγούμε στον δρόμο για να το παραδεχτεί;» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Την απρόκλητη επίθεση σε βάρος των αγροτών της Καρδίτσας καταδίκασε το ΚΚΕ. 

Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που τονίζει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον πιο δυναμικό και παραγωγικό κλάδο της οικονομίας με μια άνευ προηγουμένου απαξίωση και εγκατάλειψη. 

Η Νέα Αριστερά, τέλος, καλεί τον Λευτέρη Αυγενάκη να συζητήσει με τους αγρότες αντί να ψάχνει για «υποκινητές», την ώρα που ο κίνδυνος της κατάρρευσης και ερημοποίησης της υπαίθρου είναι ορατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: