Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ!!

 Είναι το τρίτο βρέφος (στο Διδυμότειχο)

που πεθαίνει αιφνιδίως και από άγνωστη αιτία  μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες. Και δεν μπορεί παρά δύο τινά να συντρέχουν. 

Το πρώτο είναι η χαμηλή ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 


 

Το δεύτερο είναι η οικονομική αδυναμία -- το λες και εξαθλίωση-- των νέων ζευγαριών στην στενή παρακολούθηση του απογόνου τους.. 

Το τρίτο και κατ' εμέ χείριστο, η απουσία του ψυχικού δεσμού που ενώνει τις εξ αίματος γενεές, εξ αιτίας της ισοπέδωσης των παραδοσιακών αρχών και αξιών. 

Κατόπιν αυτών δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως: από μια ιατροδικαστική υπηρεσία ως τα μπούνια διεφθαρμένη κι ένα ιατρικό προσωπικό που μαθαίνει την ιατρική στου κασίδη, ή του κασιδιάρη το κεφάλι, ότι δεν παρεισέφρυσε κάποια μαλακία στην περίπτωση της Πισπιρίγκου και τρέχει τώρα κάθιδρο το καθεστώς να την καλύψει. 

Άξια ανείπωτου οίκτου αυτή η γυναίκα. Ματωμένη και στις δύο περιπτώσεις. Είτε ένοχη είτε αθώα. Κατά την πρώτη διέρχεται των Συμπληγάδων μιας μακροσκελούς δίκης, που της υπερτονίζει τις ενοχές της. Κατά τη δεύτερη τα μιντιακά καρακόλια δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν και αυτή θα λιώνει καθημερινά σαν το κερί. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της

....................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: