Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ

 

Μου έκανε αίτημα φιλίας μια ομάδα στήριξης του «τιμιότερου» --όπως αναφέρει-- πρωθυπουργού (Τσίπρας) της χώρας τα τελευταία εκατό χρόνια!! Περί βδελυγμάτων της Κουμουνδούρου θα πρόκειται αν δεν είναι μόλις αφιχθέντες από εξωπλανήτη. 

Το να τους υπενθυμίσει κανείς την χυδαία και κολοσσιαία δημοψηφισματική απάτη, μάλλον είναι περιττό. 

Τη γνωρίζουν αλλά την προσπερνούν ως ένα φλας άνευ σημασίας στην μεταπολιτευτική αιωνιότητα της ροζ αριστεράς.. Αυτή που σε κάθε εκλογές ήταν με τη μισή φτέρνα έξω ή μέσα στη βουλή..  Σαν το μισοάδειο ή μισογεμάτο μπουκάλι.  Εξαρτάται από το σημείο παρατήρησης ενός θιασώτη του Σημίτειου εκσυγχρονισμού.

Δεν θα σταθώ --δεδομένου πως έχω το προνόμιο να παρακολουθώ τις συνεδριάσεις-- ούτε στην δια βοής εισαγωγή του τρίτου και φαρμακερού μνημονίου δια του οποίου δόθηκε η χαριστική βολή στον λαό. 

Θα μεταχειριστώ λόγο αυτής της ανεκδιήγητης ψευδούς Τζάκρη σύμφωνα με την οποία και για τις ανεπάρκειες του Σύριζα στην αγροτική πολιτική: 

 «Δεν είχαμε θέσεις; Δεν πήγαν στην κοινωνία; Δεν έχουμε στελέχη;» αναρωτήθηκε μιλώντας σε αγρότες στη Βέροια, παραδεχόμενη - με λόγια δικά της  που προκάλεσαν αίσθηση - ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χάνει». 

Βέβαια, τα ρητορικά αυτά ερωτήματα έχουν απάντηση. 

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και θέσεις είχε (και έχει) και συγκεκριμένη στάση (ως η Ελβετία της πολιτικής)  και στελέχη που την άσκησαν και την προώθησαν. 

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, με δύο διαφορετικούς υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, εφάρμοσε κάθε πλευρά της πολιτικής που τσακίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες, με «σημαία» την ΚΑΠ, η οποία σήμερα φτάνει τους παραγωγούς στο «μη παρέκει». 

Μάλιστα, την τρέχουσα ΚΑΠ (2023 - 2027), που βγάζει τους αγρότες στους δρόμους όλης της Ευρώπης, τη στηρίζουν μαζί στην ΕΕ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, τη δικαιολογημένη οργή των βιοπαλαιστών εισπράττουν στον ΣΥΡΙΖΑ και για τη δική τους πολιτική. 

Αν δεν το κατάλαβε η Τζάκρη να της το μεταφράσω.  «Σας φτύνουν, δεν βρέχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: